fbpx

Журка за шабачке ђаке прваке (ГАЛЕРИЈА)

На Градском тргу у Шапцу вечерас  је организован пригодан програм поводом поласка ђака првака у школу. Ове године први пут свим првацима обезбеђени су и бесплатни уџбеници за које је град Шабац из свог буџета издвојио десет и по милиона динара.

Осмех на лицима, уџбеници у ранчевима. Журка добродошлице на Градском тргу за успешан први школски дан шабачких ђака првака.

– Данас сам баш лепо прошла у школи. Највише ми се свидело зато што сам добила најбољу учитељицу Катарину Цвејић. У школи је много занимљиво и имам много другара – рекла је Теодора Карановић, ђак првак  ОШ “Јанко Веселиновић”.

Сличне утиске имали су  и  Лука Поповић  такође ђак првак ОШ “Јанко Веселиновић”.

– Данас сам био у школи. Упознао сам учитељицу И другаре. Мислим да ћу имати велику петицу .

За Дуњу Ранковић почетак школске године био је сладак.

– Било ми је баш лепо. Добила сам лизалицу. Учитељица Катарина је много добра и лепа. Школска година ће нам бити лепа – уверена је Дуња Ранковић од данас ученица ОШ “Јанко Веселиновић”.

Град Шабац ове године најмлађим школарцима обезбедио је бесплатне уџбенике и на тај начин растеретио родитељски већ ионако преоптерећен кућни буџет.

– Послали смо вечерас дивну слику из града Шапца. Послали смо слику града будућности јер ово је заиста будућност града – ова деца, њих 1.128, који су данас кренули у први разред основне школе. Мислим да град Шабац треба континуирано да улаже не само у школске објеркте, не само у услове у школама, него и у уџбенике из којих ће ова деца учити. То је како помоћ ученицима тако и њиховим родитељима и њиховим буџетима. Довољно смо оснажили буџет града тако да смо ове године издвојили преко десет милиона динара за ранчеве и уџбенике за све прваке који су данас  кренули у школу. Желим им много знања али, пре свега, много дружења и лепих тренутака у основношколском, а касније и у средњошколском образовању. Мислим да ћемо све време бити њихова подршка заједно са њиховим породицама. Срећно и много успеха у будућем раду. Нека знање буде  заиста моћ за ову децу – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Уз музику, песму, али и непланирану кишу,  честитке за успешан почетак школовања стигле су и од оних који ће ђаке прваке у наредне четири године водити кроз свет знања.

– Узбуђени они, родитељи, као и ја, као и сваки учитељ када добија нову генерацију, упознаје нове ђаке са којима ће радити. Пожелела сам им само да буду вредни, да раде и да се труде да стичу нова знања, нова пријатељства и да сутра израсту у боље људе – поручила је Сара Глигорић, учитељица нове генерације ученика у ОШ “Јанко Веселиновић”.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар