fbpx

Значајни инфраструктурни радови у Бојићу

У селу Бојић код Шапца у току су радови на путној инфраструктури у дужини од 2,3 километра, а њихова вредост износи 25 милиона динара. До сада је у овој месној заједници за протекле 2,5 године урађено дечије игралиште, за шта је издвојено 400 хиљада динара, као и аутобуско стајалиште, док су мештани урадили капију око гробља и заменили столарију на капели.

– Овде радимо 2,3 километрс у Бојићу на четири путна правца: Улица Краља Милутина у дужини од 1100 метара, други крак ове улице у дужини од 530 метара, Доситеја Обрадовића 430 метара и Војводе Степе Степановића 200 метара. Ово није све, урађено је дечије игралиште и стајалиште за аутобусе испред школе, истакао је приликом обиласка радова др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Тренутни радови веома су значајни за 340 становника Бојића како би имали боље услове за живот и рад на селу. Жеља мештана јесте да млађе генерације којих има доста у овом крају, остану и баве се пољопривредом – највећим потенцијалом села.

– Радови су веома значајни за мештане села Бојић јер нам је путна инфраструктура неопходна за останак на селу. Цео пројекат асфалтирања инвестирао је град Шабац, при чему се ми становници Бојића захваљујемо градоначелнику Шапца др Александру Пајићу и предузећу “Инфраструктура”, додаје председница Месне заједнице “Бојић” Ивана Вилотић.

За две године у селима Мачве и Поцерине урађено је преко 80 километара путева, а одлука о суфинансирању асфалтирања на сеоском подручју је укинута. Поред путева доста се радило на реконструкцији домова културе, школа, изградњи игралишта и постављању расвете.

Текст и фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар