ЗЈЗ у Шапцу: Позивамо све који се нису вакцинисали да то учине у што краћем року

(Фото: Град Шабац)

Како је дошло до повећаног броја оболелих на SARS-CoV-2 вирус, долази до промене у епидемиолошкој ситуацији у Мачванскoм округу. Од 12.07. – 18.07.2021. године потврђено је 9 позитивних особа, а у периоду од 19.07. – 25.07.2021. године тај број је 23. Највише заражених је у добним групама од 20-64 године (друштвено активни, запослени). Повећава се и број хоспитализованих на округу, наводи се у данашњем саопштењу за јавност Завода за јавно здравље у Шапцу.

Иако није дошло до геометријске прогресије обољевања, молимо све наше суграђане да се придржавају свих превентивних мера, јер је ОДГОВОРНОСТ на њима.

Код заразне болести нико нема слободу избора да ли ће се лечити или не. Код заразне болести ти угрожаваш своје здравље и здравље других, а и животно их можеш угрозити.

Позивамо све који се нису вакцинисали да то учине у што краћем временском року на вакциналним пунктовима у Округу.

Превентивне мере које су и даље на снази:

  • на улазу у објекат обавезно поставити и користити дезобаријере,
  • јасно обележени путеви кретања од улаза до излаза из објекта,
  • ношење заштитних маски у затвореном простору (преко носа, уста и браде),
  • физичка дистанца у свим правцима је два метра,
  • адекватан број јасно обележених ковид редара,
  • број присутних лица у затвореном и отвореном простору не сме да буде већи од 500 лица с тим да растојање мора да буде између присутних најмање 2 м,
  • више присутних само уз одобрење Кризног штаба за спортске догађаје (на отвореном број присутних не може да буде већи од 50% капацитета, а у затвореном простроу попуњеност не може бити већа од 30% капацитета).

Апелујемо и на све надлежне органе локалних самоуправа, да у складу са својим овлашћењима и одговорношћу врше контролу и санкционисање непоштовања мера дефинисаних Уредбом.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар