Живојин Вулетић, политички пијун Душана Петровића, губи спорове и вређа судије

Правни нонсенс: Шеф Зеленовићевих одборника би да бира судије

Кажу да теже патологије нема него кад власт удари у главу. А кад такво “ударање” траје читавих 20 година, случај је – неизлечив!

Живојин Вулетић Жоја, шабачки адвокат и послушник Душана Петровића и Небојше Зеленовића, шеф њихове одборничке групе у претходном сазиву градског парламента, као да је заборавио да су грађани на минулим локалним изборима убедљиво ражаловали ову али-бабинску дружину и послали је на политичко сметлиште.

Умисливши да је и даље неприкосновена власт, народ би то пластичније назвао “неко м.”, а притиснут споровима који губи на редовним судовима, Вулетић је толико “исклизно из шина” да је све судије у Шапцу, изузев њих троје, прогласио корумпираним и криминалцима, недостојним судијске функције. И једино тих троје, захтева Вулетић, могу да воде парницу у којој је он пономоћник, а по неким изворима и директна странка у спору.

Да је ово што је написао, Вулетић прочитао у ситне сате на некој правничкој забави, и тада би му се већина колега грохотом насмејала. Али, да зло буде веће, он је овакво “сочињеније” упутио Вишем суду у Шапцу (преко Основног суда), као допуну жалбе због изгубљеног спора, и без имало двојбе с једним-јединим циљем да бескрупулозно ољага носиоце правосудних функција и изврши додатни притисак на суд.

“Тужилац (његов клијент) сматра да иза тужене стране стоји јака политичка потпора странке СНС чији је он активиста и један од спонзора. По мишљењу тужиоца, та потпора постоји како код појединих судија и тужилаца у Основном, тако и у Вишем суду који треба да одлучи о овој жалби”, оптужује без имало пардона адвокат и политички чимбеник пропале градске власти Живојин Вулетић Жоја.

Као да се посаветовао са својим нешто млађим презимењаком из Шапца (неки тврде и рођаком) Владимиром, за кога медији месецима брује да је био блиски сарадник криминалног клана Вељка Беливука, већ у следећој реченици Живојин дезавуише све шабачке судије и тражи да о његовој жалби искључиво одлучују Драган Петровић, Драгослав Савић или Лепосава Ралић.

“Поред несумњиве стручности и поштења, ни они, нити чланови њихових породица немају никакав додир са политичким странкама, и због тога сматрамо да ће одолети евентуалном политичком притиску на исход другостепене пресуде”, тешко етикетира преостале колеге Живојин Вулетић.

“Судија Вишег суда у Шапцу Драган Петровић изабран је у овај суд, а да на то место уопште није конкурисао! Из његове пријаве коју је послао Високом савету судства, а у коју су ‘Новости’ имале увид, види се да је Петровић као судија бившег Општинског суда у Лозници, конкурисао ‘само’ за судију у апелационим судовима у Београду и Новом Саду и за судију Основног суда у Лозници”, пренео је најтиражнији српски дневни лист 2010. године, у време док је шабачки Дон Душан Петровић жарио и палио не само српским правосуђем већ и читавом државом.

Да ли је то, или можда застаревање неких тешких затворских казни за трговину наркотицима, о чему су у Вишем суду у Шапцу одбили да се конкретније изјасне на новинарска питања, кандидовало Петровића за Вулетићевог “изабраног судију”, прозвана страна Душан Станковић, власник предузећа “Младост ДМ 2002” у Шапцу, не жели да детаљише.

“Срамота је чиме се све Живојин Вулетић користи. Човек је толико изгубио компас да не зна зашто и где удара. Не бих да се коментаришем ожалбену пресуду, реч је о још “живом” спору и на то право немам по Закону. Али смем да кажем да је његов притисак на суд апсолутно недопустив, а да је његово директно мешање у оцену који је судија самосталан и независтан у доношењу одлука чак кривично дело”, истиче Станковић.

Станковић: Вулетић ме вређао и прогонио на Косово

“Да би ме заплашио, а суд присилио на доношење противправних решења, поготово док је био у власти и неизмерно користио своје везе, Живојин Вулетић ме је пријављивао пореској полицији, Агенцији за корупцију… Шта све није измишљао. Међутим, од свега ми је најтеже пало што ме је протеривао из Шапца: Иди тамо одакле си дошао; протераћу те ја на Косово; ти си косовски родољуб, шта тражиш у Шапцу”, написао је у одговору на Вулетићеву допуну жалбе Душан Станковић.

Извор: Ембарго

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар