Зимска служба у Шапцу спремна за предстојећу сезону

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас Зимску службу „Југокоп-Подриња“. Како је овом приликом речено и људство и механизација спремни су за предстојећу сезону

Механизација и људство шабачког предузећа „Југокоп-Подриње“, које располаже са савременим транспортним капацитетима и комплетном механизацијом и опремом неопходном за изградњу, уређење и одржавање путне мреже, спремни су за предстојећу зимску сезону.

– Људство и механизација су у стању приправности. Надлежне градске службе  су обезбедиле потребне количине соли и каменог материјала за посипање путева. И у наредним данима интензивно пратимо прогнозе РХМЗ. У договору са контролним органима спроводимо активности и потрудићемо се да сви путеви на територији града Шапца буду проходни – рекао је Бобан Јанковић, директор предузећа „Југокоп-Подриње“ Шабац.

– Као град потпуно смо спремни за предстојећу зиму, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић приликом обиласка Зимске службе која ће се бринути о проходности путева на територији Мачве, Поцерине и Посавотамнаве.

– Имамо 330 тона соли тренутно лагеровано на овом депоу. Преко 25 врста различите механизације учествоваће у спречавању непроходности било ког путног правца у нашем граду. Сигуран сам да ће 267 километара локалних путева и 65 километара улица у граду које одржавамо бити у потпуности безбедни за све наше суграђане.

Одреаговаћемо најбрже што можемо како би наши суграђани били задовољни путевима и у зимском периоду. Пошто се очекују веће падавине молим суграђане за стрпљење јер покривамо територију Посавотамнаве, Мачве и Поцерине. Имамо механизацију на различитим пунктовима да би могли брже да реагујемо. Трудићемо се да сви путни правци буду потпуно чисти и безбедни – рекао је градоначелник Пајић.

Заједничком сарадњом са градским службама, како је овом приликом поручено, Зимска служба предузећа „Југокоп-Подриња“ одговориће благовремено на све предстојеће изазове везане за безбедно функционисање саобраћаја на територији града Шапца.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар