Зеленовића напуштају и одборници, а камо ли грађани Шапца

Осипање: Небојша Зеленовић

Саопштење које је дала странка “Заједно за Србију” поводом напуштања њихове одборничке листе од стране Милијане Враштановић, више личи на запомагање утопљеника, него на иоле озбиљну политичку групацију?! То што Зеленовић запомаже и врти исту причу – само је доказ више колико је његова политика крупан промашај и утопија виртуелне стварности у коју нико не верује?!

Млада одборница Милијана више не жели да живи у виртуелној Зеленовићевој Швајцарској или бициклистицкој Данској, већ жели да се врати у стварност – у онакву каква је стварно данас у Шапцу! А, она је пуна оптимизма и конкретних дела. Она постаје, после више од 20 година, коначно добро место за рад и живот!!! Али, не због Зеленовића и његовог “тате” Душана Петровића, него због оних који само спроводе народну вољу и који ће из основа променити живот свих у овом граду…

Ко је Милијана, „одбегла“ одборница: Она је млада образована девојка која живи на селу. Најмлађа је одборница у овом сазиву. Сматра да је част бити одборник, али и обавеза према људима нарочито из Посавотамнаве где живи, да учествује у раду Скупштине и подржи одлуке које су добре. Тако мисли да је добра одлука да се најстари суграђани бесплатно превозе. Зна колико ће то њима значити јер сваки дан комуницира са људима. Сматра да није добра одлука одборника листе Небојше Зеленовића, на којој је изабрана да не учествују у раду Скупштине. Одлучила је да сама процени ста је добро за њу и за њену генерацију. Одлучила је да то што је одборник у Скупштини треба да искористи на најбољи начин. Жели да види како функционише град, да да свој допринос, и да млади преузму иницијативу и да не буду пасивни посматрачи. Сматра да није погрешила што је узела учешће у раду Скупштине и да ће то убудуће чинити.

То је схватила и млађана Милијана, па се уздигнута чела вратила у градску Скупштину не хајући превише за диктаторска саопштења Зеленовићевих чауша… И што је још битније, нико је из владајуће коалиције ничим није условљавао нити убеђивао, већ је дочекана као реална конструктивна опозиција, што Зеленовић никада није хтео да прихвати!

Његова Стразбур прича више није битна ни тамошњим батлерима и лифт бојима, а камо ли тема икакве озбиљне приче?! Ваљда зато је “ Ђиласов Зеленко” потрчао у Београд верујући да ће се тамо сакрити од тоталног политичког фијаска…

Странка „Заједно за Србију“ раније данас је саопштила да не подржава и не одобрава одлуку одборнице Милијане Враштановић да присуствује седницама Скупштине града Шапца. „Иако је мандат добила од грађана коју су гласали за листу „Небојша Зеленовић – Шабац је наш“, она неће ни заступати ни представљати наше ставове у локалном парламенту“, наводе у овој политичкој странци.

(Извор: Ембарго / П. Ј.)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар