Зеленовић блокира ауто-пут, а био је у власти која је Рио Тинту дала дозволе

Премијерка Ана Брнабић пред камерама РТС-а указала на лицемерство бившег шабачког градоначелника Небојше Зеленовића

Ана Брнабић (Фото: Пртинскрин)

Влада је изузетно близу одлуци да се укину све дозволе Рио Тинту, изјавила је вечерас за РТС председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да садашња власт нема никакве уговоре са овом компанијом, а да су јој дозволе даване у време владавине странке чији је члан тада био Небојша Зеленовић, који је данас блокирао међународни ауто-пут.

– Нити смо довели Рио Тинто, нити му давали истражна права као што су им давали 2004. године, нити смо мењали законе како одговарају РиоТинту, како је рађено 2006. године, нити смо им давали дозволе за истражна бушења које су им дате 2012. године – навела је она за РТС.

Оценила је да су данас међународни ауто-пут код Центра Сава блокирали људи који су били у власти која је давала разне дозволе Рио Тинту.

– Ту пре свега мислим на Небојшу Зеленовића, који је блокирао тај ауто- пут. То су људи који су били у странци која је 2004. дала истражне дозволе Рио Тинту, 2006. променила закон о рударству и енергетици тако да уведе начело континуитета којим су рекли да онај ко је добио истражна права има експлоатациона. Затим је 2012. године Министарство за заштиту животне средине дало дозволе за бушотине великог пречника – рекла је Брнабић.

Оценила је да су протести које њихови организатори зову еколошким, заправо политички, јер немају предлоге за заштиту животне средине и од њих се не чује за шта су, а једино се чују вређања председника Србије Александра Вучића.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар