„Зелена“ Србија?

Ми вам кажемо Србија није на продају, ми вам не дамо Косово и Метохију, и неће вам проћи покушај да „зеленим“ прикријете ваше праве циљеве – Србија протекторат без Косова и Метохије, и рај за ваше даље богаћење. На предстојећим изборима ћемо поново победити убедљивије него икад, и то као и увек оловкама.

Бранко Вујковић

Нисам се раније оглашавао по овој теми, из више разлога, али ево ни сада не могу да се отмем утиску, да је поново Србин на Србина ударио, и то у време једног од највећих православних постова. Сва дешавања у Србији, поготово у мом Шапцу су ме јако погодила као човека, и некога ко верује да Срби морају да буду сложни, или има да нас нема.

Знао сам одавно да је Небојша Зеленовић доживео изразиту менталну трансформацију (ваљда моћ и власт слуде човека), и да је показао да је кратак пут од доброг комшије Неше са шабачког Тркалишта, до Небојше Акције. Питају се сви, зашто је одједном еколошки активизам постао његов приоритет, и приоритет многих новоформираних странака и невладиних организација…

Ако се вратимо у не тако далеку прошлост, можемо се подсетити да је Небојша Зеленовић једини градоначелник који је признао независно Косово. Ако одвојимо време, па прочитамо програм његове „зелене“ организације видећемо да је поред флоскула о новим људима у политици и зеленој агенди, кључна порука да ће Косово бити „решено“.

Подржан од квазиеколога из Немачке, уз другу хорду коју предводи такође један бивши градоначелник – Драган Ђилас, циљ им није да Србија буде зеленија и здравија земља, већ да се Србија одрекне Косова и Метохије, и да поново постане рај за остварење њихових приватних интереса.

Подсетио бих грађане да је пре (већ сада чувених) дешавања на мосту, Небојша Зеленовић удружен са Драганом Ђиласом, и наравно под будним оком и са смерницама свог политичког оца Душана Петровића, „промовисао европске вредности“ упадима у полицијску станицу у Лучанима, у РТС, рушењем Београда…

Решио је ипак да га Шапчани не забораве, па се као прави борац за здрав ваздух и воду забринут за своје комшије, одлучио да блокира пут Шапчанима, због Рио Тинта каже ?!

Још једном бих подсетио да је у периоду када је Зеленовић био посланик (тада још није ваљда „позеленео“, па му приоритет нису били здрав ваздух и вода), потписан кључни споразум са Рио Тинтом, који је био део политике Демократске странке коју је и Драган Ђилас свом снагом као градоначелник Београда протежирао. Без иједне студије утицаја на животну средину, потписани су силни споразуми са овом компанијом, и створен је предуслов да се данас протестује због тога што су сви потписници одједном „позеленели“.

Када је био градоначелник Шапца, показао је како се бори за здрав ваздух тако што је до највећег индустријског загађивача асфалтирао пут, и потрошио више од 100 милиона динара грађана Шапца, без речи о утицају тог загађивача на животну средину.

Но добро, њему је као човеку „изненадне зелене“ визије сада Рио Тинто проблем, јер је као велики алтруиста забринут и за Јадар и Подриње, јер ко се и сећа онога што је било пре… Верује Неша Акција да Срби и Шапчани имају искључиво краткотрајно памћење, и сећање на све његове „промоције правих вредности“…

Ми вам кажемо Србија није на продају, ми вам не дамо Косово и Метохију, и неће вам проћи покушај да „зеленим“ прикријете ваше праве циљеве – Србија протекторат без Косова и Метохије, и рај за ваше даље богаћење. На предстојећим изборима ћемо поново победити убедљивије него икад, и то као и увек оловкама.

А Рио Тинто, питаће неко забринуто…

Председник Александар Вучић је и до сада доносио најбоље могуће одлуке за нашу државу, и за наш народ, и не сумњам да ће након завршетка студије утицаја Рио Тинта на животну средину, као озбиљан државник донети најодговорнију одлуку по Србију и њене грађане.

Свима вама који рушите Србију, и ломите главе у време великог поста, судиће и Бог, али и народ.

Предаја за Србију никада није била, нити ће бити опција. Борићемо се и победити.

МСц. др Бранко М. Вујковић,
заменик председника Скупштине града Шапца

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар