Завршено шљунчење атарских путева у Табановићу и Шеварицама

(Фото: Град Шабац)

У селима Табановић и Шеварице завршени су радови на шљунчењу атарских путева укупне дужине 19 километара. Тим поводом заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић обишли су ове две месне заједнице где су их дочекали задовољни мештани. Блажа Кнежевић истакао је да Град Шабац наставља са извођењем радова на сеоском подручју.

,,Оно што смо обећали грађанима, то и испуњавамо. Желим да поновим свим грађанима Шапца да ће у наредном периоду Град наставити са радовима и да ниједна месна заједница неће бити заборављена. Град Шабац ће се потрудити да машине уђу и пошљунче путеве тамо где деценијама нису биле. Немамо ми чаробни штапић да урадимо све и одмах јер годинама ништа није рађено, али ћемо се у наредном периоду свакако потрудити да санирамо све што дуги низ година није рађено”, рекао је Блажа Кнежевић.

В.д. Директора ЈП ,,Милица Павловић” казала је да је на подручју МЗ Табановић пошљунчено седам километара некатегорисаних и атарских путева који су дужи временски период били запуштени и слабо проходни.

,,Овај пут пролази поред 100 хектара обрадивог земљишта. Радови су приведени крају, мештани су задовољни и након дужег времена могу безбедно да дођу до својих њива. Са радовима настављамо и ниједна месна заједница неће бити заборављена”, истакла је Милица Павловић.

Како истичу мештани Табановића, неколико деценија на овом путу није насут ни један камен.

,,Људи су једва пролазили тракторима, ауто није ни могао да прође. Сад смо успели да поправимо рупе како бисмо нормално могли да стигнемо до својих њива. Захваљујем се Градској управи и координатору за путеве ЈП ,,Инфраструктура” Небојши Стојићевићу што су нам изашли у сусрет”, истиче Светислав Живановић, мештанин Табановића.

,,Од 1977. године овај пут ниједном није насипан. Ишли смо по десет и више километара около како бисмо стигли до њива. Ја овде имам седам хектара обрадивог земљишта и захвалан сам што коначно могу на нормалан начин да стигнем до својих њива”, каже Петар Панић из Табановића.

На подручју Савета МЗ Шеварице пошљунчено је 12 километара атарских и некатегорисаних путева.

,,Неки од ових путева никада нису шљунчени. Раније је било да мештани скупљају једну трећину новца, а две трећине је давала ,,Инфраструктура”. Сада је све урађено потпуно бесплатно. Пошто је ово шљунак свих становника Шеварица, рађени су сви правци за које смо проценили да су у изузетно лошем стању”, рекао је Драгорад Ђуричић, председник МЗ Шеварице.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар