Завршени радови на путевима у атарима Змињака и Скрађана (ВИДЕО)

Руководство Града Шапца обишло је атарске путеве у месној заједница Змињак-Скрађани, где су завршени радови на шљунчењу укупне дужине 15 километара. Око 1.400 кубика шљунка утрошено је за ову намену, а вредност радова je 2,2 милиона динара. Упоредо са овим радовима, завршено је и шљунчење атарског пута у Рибарима дугачког осам километара, за шта је издвојено 600.000 динара.

– Реализујемо обећања која смо дали нашим суграђанима, радећи према приоритетима која смо добили из месних заједница. Попуњене су и рупе на локалном путу од Скрађана ка Змињаку. Радимо на томе да људима који живе на селу омогућимо квалитетнији начин живота. Будући да је пољопривредна сезона у пуном јеку верујем да су радови на шљунчењу од великог значаја за пољопривреднике и да ће сада лакше, брже и безбедније прилазити својим њивама – рекао је градоначелник др Александар Пајић.

Он је истакао да је руководству Града важно да подједнако развија како градско, тако и сеоско подручје. На овај начин даје се подстрек младима да остану да живе и раде на селу. Град Шабац, обећао је др Александар Пајић, на овоме неће стати, већ ће наставити да уређује атарске путеве, да улаже у инфраструктуру са жељом да се квалитет живота суграђана подигне на виши ниво.

Данијела Јацановић, заменица председника МЗ Змињак – Скрађани, захвалила се Граду Шапцу на издвојеним средствима за шљунчење атарских путева за њихову месну заједницу.

– Пошто мештани ова два села углавном живе од пољопривреде, уређењем атарског пута знатно им је олакшан долазак до својих њива. Раније смо имали велики проблем када падне киша, било је много рупа, морали смо да обилазимо и кружимо путем Петловача – Дуваниште , али уз долазак нове градске власти и тај проблем смо успели да решимо. Надам се да ћемо и у будућности имати добру сарадњу са градским руководством и да ћемо сви заједно радити на побољшању услова за живот свих суграђана – истакла је Јацановић.

Препознајући проблеме са којима су се годинама суочавали мештани ова два села, ЈП „Инфраструктура” Шабац је ургентно поступило по захтеву мештана и кренуло у решавање њиховог проблема.

– Велики проблем је био одржавање некатегорисаних путева и атарских путева, рупе су биле бројне, аутобуси нису могли да саобраћају јер је свакодневни саобраћај био веома отежан. Потрудили смо се да све ово решимо. На велико задовољство нас и мештана посао је успешно завршен. Наставићемо са радовима и у наредном периоду. Захтеви су бројни, али ћемо постепено и квалитетно радити”, поручила је в. д. директора ЈП „Инфраструктура” Милица Павловић.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар