Завршена 55. „Чивијада“, почео Вашар (ГАЛЕРИЈА)

Трећи дан “Чивијаде“ кроз пешачку зону прошетало је око 700 беба и трудница у оквиру карневала који представља понос града. Међу најмлађим учесницима су бебе старе тек 2 месеца. Са осмехом на лицу потврђујући овогодишњи мото „Чивијаде“ „Љубав се спушта у град“ увеличали су традиционалну манифестацију. Карневал су отворили водитељка Тамара Грујић и др Дејан Павловић, гинеколог из београдске Клинике „Народни фронт“.

– Стварно је Шабац предиван. Посебно у данима вашара и Чивијаде, ово су спектакуларни дани, пуни осмеха, деце. Част ми је бити део ове приче, истакла је специјална гошћа карневала, водитељка Тамара Грујић.

– Драго ми је да сам овде међу вама. Више пута сам био у Шапцу али сада први пут да имам прилику да сам на шабачком карневала беба. Овде сам испред Клинике „Народни фронт“ и изузетно ми је задовољство да отворим карневал, додао је гинеколог др Дејан Павловић.

Ове године присутно је преко 30 група међу којима су учесници из Немачке, Холандије, Белгије, Италије, Француске, Турске и осталих земаља, додао је Радушко Јанковић, задовољан овогодишњом организацијом карневала.

– Рекордан број беба и учесника у 16. Међународном карневалу ове године. Време нам је наклоњено и остаје само да уживамо, напомиње Радушко.

Након најмлађих учесника, шабачким улицама, парадирали су карневалисти у најразличитијим костимима, од елегантних мажореткиња и смешних ликова из легенди и бајки, до страшних митских створења. “Чивијада” је наступима на градском тргу пред организаторима и окупљеном публиком завршена. Међутим добро расположење и атмосфера су и даље присутни, будући да је у току надалеко чувени малогоспојински шабачки вашар, који траје до 23. септембра.

Текст и фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар