Заједничко улагање у изградњу 11 локалних путева на сеоском подручју Шапца

(Фото: Славица Гајић)

На радном састанку представника Владе Србије и управе града договорено је заједничко улагање у изградњи 11 локалних путева на сеоском подручју града Шапца у укупној дужини од 30 километара. Упоредо са изградњом аутопута и брзе саобраћајнице, радиће се локални путеви у сеоским месним заједницама.

Изградња локалних путева на сеоском подручју обухватиће цело подручје града. Средства ће, за побољшање путне инфраструктуре у овом делу Западне Србије, бити опредељена из државних ресурса и буџета града Шапца.

По завршетку радова на мосту, на месту садашњег кампа извођача радова, Шапцу ће остати комплетно опремљен простор за нову индустријску зону. Радови теку планираном динамиком – истакао је Александар Антић, директор ЈП “Коридори Србије”.

На радном састанку са представницима локалне самоуправе, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, истакао је задовољство сарадњом са управом града на реализацији свих неопходних предуслова за покретање више важних пројеката. Најављена је реконструкција пута од Шапца до новог моста код петље будућег аутопута и брзе саобраћајнице у дужини од пет километара, а потом и санација деонице до Сремске Митровице.

У плану су и радови на путу Шабац-Крупањ, деоници до планине Цер.

-Партнерство са својом државом доприноси томе да можемо суграђанима да саопштимо овако лепе вести. Улагањем у путну инфраструктуру утичемо на боље услове живота и рада свих становника Шапца – истакао је градоначелник Пајић.

Почетак изградње локалних путева у укупној дужини од 30 километара, на неколико локација почеће већ до краја године. Укупна инвестиција за ове путеве је 266 милиона динара, а Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре подржаће Град Шабац са 50 одсто средстава, док ће остатак бити финансиран из буџета тог града.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар