За викенд коњички спектакл у Шапцу

(Фото: Славица Гајић)

Јубиларним, десетим по реду Коњичким свечаностима, наставља се дуга традиција коњичког спорта у Шапцу. У два дана трајања манифестације, на трави Шабачког хиподрома, најбољи галопери надметаће се у 11 трка.

У суботу, првог дана је на програму шест трка, од којих је главна Шабачки дерби за трогода грла на стази дугој 1.600 метара. Меморијал Краља Александра, као трка дана и свечаности, стартује у недељу са уписаних 11 грла.

„Шабачке коњичке свечаности су сјајна прилика да промовишемо Шабац као град спорта и град где је 1886. године основан први коњички клуб у Србији. Као Град настојимо да Шабачки хиподром и даље заузима једно од најзначајнијих места у коњичком спорт у нашој земљи. То је место добрих сусрета, а сигуран сам да ће заљубљеници у овај спорт и сви суграђани уживати током два тркачка дана“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић на конференцији за новинаре која је одржана у Градској кући и позвао све суграђане да подрже заједно десете Шабачке коњичке свечаности.

(Фото: Славица Гајић)

Овом приликом председник Коњичког клуба ,,Џокеј клуб Шабац“ др Александар Перановић рекао је да верује да ће у два дана 94 галопера показати своју најбољу физичку спремност и квалитет.

„Имамо доста увезених грла из Ирске, Немачке, Енглеске и Француске која су квалитетна у надметањима. Хвала нашим предузетницима и фирмама које су стале иза пројекта Шабачке коњичке свечаности и помогле да буду на високом нивоу. За прошли тркачки дан урадили смо комплетну трибину, а сада и пут кроз цео хиподром. Безбедност гледалаца ће бити на још већем нивоу. Олакшан је и рад свима који тренирају са коњима“, истакао је др Перановић и захвалио се Граду Шапцу, Туристичкој организацији града, тренерима, власницима, џокејима и свим људима који раде на хиподрому.

Шабачке коњичке свечаности су традиционална манифестација уписана у календар Туристичке организације града. Богат пропратни програм, најављује садржаје за све генерације.

Организатори очекују пуне трибине хиподрома. Место добрих сусрета, издвојило је град Шабац на мапи коњичког спорта и надметања најбољих грла у Србији и региону.

Шабачке коњичке свечаности биће отворене у петак дефилеом коњаника и фијакера од хиподрома до позоришта, као најбоља позивница за предстојећу манифестацију.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар