За уклањање 11 дивљих депонија на сеоском подручју Шапца два милиона динара

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић је у Министарству заштите животне средине са министарком Иреном Вујовић потписао Уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања и уклањања отпада у 2021. години на територији града Шапца.

Укупна средства за реализацију овог пројекта су два милиона динара. Министарство додељује средства у износу од 1.540.616,00 динара док остала средства обезбеђује Град Шабац. Кроз овај пројекат биће уклоњено и очишћено укупно 11 на сеоском подручју у месним заједницама Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мачвански Причиновић (две локације), Мишар, Дреновац, Криваја, Петловача и Мала Врањска.

,,Циљ овог пројекта је допринос успостављању одрживог система управљања отпадом на територији града Шапца, побољшање услова живота људи и квалитета животне средине. Прављење великих количина отпада и стварање нових депонија утиче на загађивање ваздуха, воде и земљишта, чиме се угрожава здравље свих људи. Због тога морамо адекватно да реагујемо. Не смемо дозволити настајање нових дивљих депонија. Наши суграђани треба да удишу чист ваздух, али и да земља буде потпуно чиста. Држава је ту да помогне Граду Шапцу како би својим суграђанима обезбедили услове за здрав живот“, рекао је градоначелник Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар