За санацију крова школе у Дреновцу 2,2 милиона динара (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

У издвојеном одељењу ОШ „Ната Јеличић“ у Дреновцу у току су радови на санацији кровне конструкције. Средства су издвојена из буџета града Шапца, из чије управе поручују да су радови само прва фаза на уређењу школске зграде и дворишта. У првој фази реконструкције школе у Дреновцу у току је санација кровне конструкције – замена црепа, летви, лимарије. Радови теку, и поред високих температура планираном динамиком.

– План је, да једна од најстаријих школа у Србији, у наредном периоду, у оквиру друге и треће фазе радова, добије потпуно ново рухо. Улагање у образовање, увек је добра инвестиција, а стварање подједнаких услова у граду и селу један је од приоритета градске управе, поручује градоначелник Пајић. За санацију крова школе, из градског буџета издвојено је 2,2 милиона динара.

Основну школу у Дреновцу, која је саграђена је 1944. године, похађа 107 ученика. 1. септембра, у школске клупе по први пут, сешће и 9 ђака првака. Градоначелник Пајић истиче да је у наредном периоду планирано да се обави и друга фаза реконструкције, која ће обухватити нову изолацију, фасаду, али и унутрашње радове.

– Најважније је да испунимо све услове како би деца ишла у школу са осмехом на лицу, и да се у школским клупама баве само стицањем знања – рекао је Пајић и додао да Град Шабац издваја око 10 одсто свог буџета за основно и средње образовање.

Зоран Старчевић, директор Основне школе ,,Ната Јеличић”, навео је да је ово озбиљна инвестиција где је Град Шабац препознао да ученици на сеоском подручју треба да имају потпуно исте услове за рад и учење у школи, као и ученици у граду.

– Ово је битна инвестиција за нашу школу и ја се као директор изузетно срећан што је Град препознао наше потребе. Нама је приоритет да сви ученици имају исте услове за школовање, без обзира да ли су на селу или у граду – казао је Старчевић.

Славица Гајић

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар