fbpx

Вулин: Звицер посебно киван на председника Вучића због борбе против мафије

Александар Вулин (Фото: Муп Србије)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Републике Србије Александар Вучић повео рат против мафије, која је у стању да у циљу заштите својих криминалних активности учини све да дестабилизује многе земље.

Министар Вулин је гостујући у програму ТВ Прве, на питање везано за вођу Кавачког клана Радоја Звицера, указао да је реч о криминалцу који располаже великим сумама новца и који је у стању да тим новцем учини многа зла, а да је посебно киван на председника Вучића.

„Док председник Вучић није повео борбу против мафије, Звицер је био угледан грађанин Црне Горе, под заштитом црногорских државних органа и уживао у свом новцу. Од када је председник Вучић повео рат против мафије са непосредним резултатима, он је у бекству“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, организоване криминалне групе попут Кавачког клана или групе Миљковића и Беливука, када су угрожене, спремне су да утичу и на политичку дестабилизацију држава које су „непослушне“, а то чине ликвидацијама највиших државних функционера, корупцијом, инфилтрирањем у навијачке групе.

„Балкан је миран зато што је Србија мирна и стабилна, ако уклоните председника Вучића немате више мирну и стабилну Србију, а онда ни Балкан“, истакао је министар Вулин.

Упитан да прокоментарише одлуку суда да се осумњичени за нереде у Бетон хали пусте да се бране са слободе, министар Вулин је мишљења да је тим поступком послата лоша порука и да је требало да они остану у притвору.

„Немамо право да коментаришемо судске одлуке, али као грађанин ове земље мислим да нису требали да изађу из притвора, јер се тиме шаље лоша порука. Не може полиција да буде та која их је постројила и ухапсила и да је то једина казна коју су добили“, рекао је министар Вулин.

Према његовој оцени, потребно је мењати казнену политику и однос према људима који врше насиље.

Министар је истакао да се Бетон хала више неће поновити и да ће полиција на сваки покушај понављања тог догађаја, у складу са законом, брзо реаговати и очувати стабилан јавни ред и мир.  

Говорећи о акцији ФБИ „Тројански штит“, министар Вулин је истако добру сарадњу српске полиције са ФБИ и другим светским партнерима, и да је управо хапшење организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени Дарио Ђорђевић урађена по основу билатералне сарадње МУП Аустрије и Србије.

Према његовим речима, Ђорђевић је учествовао у припремама више ликвидација и  његов клан бавио се трговином наркотицима.

„Реч је о банди која ради за онога ко им више плати и за новац су били спремни да ураде и радили су све. Ово је била озбиљна организована криминална група, која има пуно крви и дроге на рукама и јако је добра вест да више нису на улицама нашег града“, навео је министар Вулин.

(Извор: Муп Србије)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар