Вучић: Војска Србије неопходна као гарант очувања мира и стабилности

(Фото: predsednik.rs)

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић састао се данас у Генералштабу Војске Србије са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем, начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем и представницима војног врха.

Након састанка, председник Вучић је истакао да су сагледане и анализиране способности Војске Србије и шта је то што је неопходно како би се унапредили борбена готовост и оперативне способности војске. 

– Много ствари још морамо да урадимо, имајући у виду чињеницу да се у окружењу сви драматично наоружавају. Наша је обавеза да увек и у сваком тренутку имамо довољну снагу, довољно силу да нашу земљу заштитимо и сачувамо и то ће Војска Србије бити у стању у сваком тренутку да учини. Много тога још морамо да урадимо, посебно за такозване услове ноћне борбе, набављање додатних оптоелектронских средстава, набављање нових, савремених оруђа и оружја за противваздушну одбрану, Ратно ваздухопловство, али и за даље јачање наших пешадијских јединица – поручио је председник Вучић. 

Он је истакао да је на састанку било речи и о интензивирању сарадње са фабрикама домаће наменске индустрије. 

– Посебно смо разговарали о додатном ангажману фабрика наше наменске индустрије, са којима ће Министарство одбране обавити додатне и посебне разговоре. Ми не бежимо од тога да уложимо значајне суме новца у наредном периоду, али та испорука мора да буде другачија, одговорнија, већа у наредном периоду – рекао је председник Републике. 

Председник Вучић поручује да се налазимо у веома сложеном окружењу и сложеној политичкој ситуацији и да је управо зато Војска Србије неопходна као гарант очувања мира и стабилности и одвраћања од напада на нашу земљу. 

– Верујем да ће људи бити задовољни огромним улагањима у нашу војску која нисмо имали од 70-их и 80-их година прошлог века и ми се тиме поносимо. Наставићемо са тим не угрожавајући никога, а увек желећи само да сачувамо мир и размишљамо о економском развоју. Тај економски развој омогућава и бољи статус војника и верујем да ћемо тај статус поправити и пре краја ове године додатним повећањима примања, али и додатним набавкама војне опреме  наоружања и већом снагом и већом чврстином Војске Србије. Захвалан сам данас свим генералима који су учествовали у дискусији и дијалогу, приказу и верујем да у наредном периоду људи могу да виде и могу да се радују само још већој снази наше војске – поручио је председник Вучић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар