Вучић: Српски род ће остати захвалан за свако добро које је владика Лаврентије учинио

(Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл)

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, свештенству и монаштву, верницима Српске православне цркве и епархије шабачке, поводом смрти епископа шабачког Лаврентија.

Из председникове Канцеларије за сарадњу са медијима наводе да је Александар Вучић са тугом примио вест о смрти елископа шабачког Лаврентија.

Председник је поручио да је владика деценијама са великом посвећеношћу вршио бројне тешке и одговорне пастирске и мисионарске дужности, неуморно окупуљајући верни народ у земљи и ван матице.

„Епископ Лаврентије је уложио огроман труд у обнављање старих и изградњу нових цркава, док је истовремено увек имао на уму да потребама верника треба приступати и на савремен начин, због чега је основао православни радио и ТВ станицу и појачао издавачку делатност, настојећи да јаким нитима повеже веру, традицију и модерно доба и да још више приближи нашу свету Цркву младим генерацијама.

Нека му Господ подари царство небеско, а његов српски род ће му остати захвалан за свако добро које је за нас учинио“, навео је председник Вучић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар