Вучић: Спремни смо на разговор о компромису, никада о понижавању Србије

Александар Вучић (Фото: sns.org.rs)

Србија је увек спремна да разговара о компромисном решењу, али никада неће бити спремна да разговара о било каквом понижењу Србије, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Вучић је, обраћајући се грађанима Србије, рекао да жели да информише јавност о ситуацији на Косову и Метохији, као и разговорима са европским изаслаником Мирославом Лајчаком и америчким изаслаником Метјуом Палмером.

„Ти разговори су били коректни и тицали су се пре свега тема у будућем дијалогу, шта је то што једни од других желимо. Ми и Албанци, али и шта очекујемо од Европске уније, као и шта очекују они од нас“, објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да је поновио у више наврата да се Србија не залаже за замрзнути конфликт.

„Желимо наше конфликте из прошлости да решавамо и да их не остављамо нашој деци. Али смо тражили разумевање за основне државе интересе Србије и народа, пре свега сигурности нашег народа на Косову и Метохији“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће дијалог бити настављен у веома кратком временском периоду од данас, додајући да је реч о данима.

„Србија ће се одазвати позиву у Брисел“, подвукао је Вучић.

Штета у „Слободи“ између 1,5 и два милиона евра

Вучић је изјавио да су три хеликоптера кренула у гашење пожара, након експлозије у чачанској фабрици „Слобода“, те да се очекује да већ од понедељка та компанија у потпуности настави свој рад.

Вучић је данашње обраћање почео вешћу о несрећи у „Слободи“, и истакао да прелиминарне процене показују да је штета између 1,5 и два милиона евра.

„Три хеликоптера крећу у гашење пожара и очекујемо да се операција успешно оконча и да се већ од понедељка у потпуности настави производња у погонима чачанске “Слободе““, рекао је Вучић.

Вучић је приметио да се такве ствари дешавају, али да је важно да и мере заштите на раду и обезбеђење буду на неупоредиво вишем нивоу, како би се обезбедила сигурност запосленима у фабрици, у магацинима, као и становништву у околини тих објеката.

„То је, без обзира на огромну пажњу и на готово невероватне размере експлозије, ипак подношљива штета и верујем да ће “Слобода“ са успехом наставити свој рад у будућности“, рекао је Вучић.

(Извор: sns.org.rs / Танјуг)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар