Вучић: Од решења косовског проблема зависи будућност наше деце и државе

(Фото: buducnostsrbijeav)

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Скупштини Србије да нама није потребан замрзнути конфликт на КиМ , јер ако не дође до компромисног решења можемо да дођемо у ситуацију да неко одмрзне тај конфликт.

Вучић је представљајући посланицима у парламенту извештај о току преговора са Приштином и о стању на КиМ рекао да је да људи у Београду који седе по кафићима лако причају о томе како нам је потребан замрзнути конфлит, али да тако не мисли наш народ који живи у тешким условима на КиМ и поготово у српским енклавама.

„Они не живе на начин као ми овде, већ много теже и зато желе да преговори постоје да бисмо могли било када у будућности да дођемо до неког компромисног решења. Ако не, онда ћемо доћи у ситуацију да неко одмрзне тај конфликт”, навео је Вучић

Председник истиче да то није само питање ко има више оружја и ко је снажнији већ да је питање ко има право и ко жели или не жели да нечију децу враћа у мртвачким сандуцима или да учини све што је могуће да такву ситуацију избегне.

Вучић додаје да може, такође, у Београду да чује како је битно само да што више пролази време по питању КиМ пошто ћемо ми бити све јачи Косово све слабије.

Како каже, економски је то тачно, а питање да ли је тачно и политички.

Вучић напомиње да западне силе свој суд неће променити шта год да се деси и да ће се и даље залагати за независно Косово или отцепљење Косова од Србије по сваку цену.

Од тога како наша генерација буде решавала питање Косова и Метохије зависи будућност наше деце и наше државе, истакао је данас председник Србије Александар Вучић обраћајући се Скупштини.

Вучић, подносећи извештај о КиМ, рекао је да данас пред нама није лак задатак и није време за свечарско расположење, није време за превелика очекивања или очекивања која нису у складу са реалношћу која нас окружују.

Захвалио се свима који су свесни важности питања КиМ за Србију и наш народ у целини. Реч је о питању која је у подтексту готово сваке наше политичке теме, сваког нашег државотворног напора, али много дубље суштинског, идентитетског, економског, и сваког других питања”, објаснио је он.

Вучић је казао да они који мисле да одлагањима, куповином времена, иако смо то много мање радили од друге стране, а морали смо понекад да чинимо, можемо решити то питање, морам казати проблем нисмо решили.

„Мораћемо да наставимо да га решавамо одговорно са стратешким погледом у будућност и свести о томе како желимо земљу да оставимо потомцима”, рекао је он. Вучић је истакао да је то дуг према сваком припаднику нашег народу у земљи и расејању.

(Извор: Танјуг)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар