Вучић: Наставићемо да снажимо земљу, пристојна Србија се не плаши батинаша

(Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је, обилазећи нови производни погон „Јумка“ у Рудној Глави, да ће раднице добити за 3.000 динара веће плате него што им је руководство компаније обећало.

„Ако су вам рекли да радите за 34.000, 35.000 динара донећемо одлуку да држава субвенционише и да радите за плату од 38.000 динара. То ће бити већ од идућег месеца“, рекао је Вучић обраћајући се запосленима.

Вучић је рекао да је поносан што је пре само два и по месеца речено да ће се подићи фабрика у Рудној Глави и за то кратко време то је реализовано, и погон је почео са радом.

„Питао сам неколико дивних дама и свима је ово друга плата у кући, тако ће се лакше живети и моћи ће да гарантују сигурност деци и будућност породице“, рекао је Вучић.

Вучић је указао и да је пут Клокочевац-Рудна Глава, којим је прошао, урађен по највишим стандардима.

Истакао је да ће запослени у Рудној Глави имати пуно посла, јер се баве шивењем одеће за све наше службе безбедности, а све је више захтева зато што нам снаже војска и полиција.

Захвалио је радницама што раде посао који није лак и посао за који би многи рекли да никада за тај новац не би, због чега ће им бити повећане плате уз субвенције државе.

Рекао је да је јуче гледао једног младића који је запослен у овој фабрици, а који је раније био у иностранству, те је с тим у вези обећао да ће бити рађено на водоводу, новом изворишту, као и на спајању са Доњим Милановцем.

„Наставићемо да снажимо нашу Србију на истоку, одакле нам је огроман број људи отишао у иностранство. Надам се да ће се вратити и да имамо више деце“, подвукао је Вучић.

Вучић је навео и да Кинези раде добро у Бору, те да ће заједно порадити на еколошкој заштити да ваздух буде још чистији.

Пренео је и да је добио обећање да ће у Борском руднику просечна плата бити 98.000 динара, што је, подсетио је, значајно повећање имајући у виду да је пре две године, када је извршена приватизација, била 64.000 динара.

Вучић је рекао да је задовољан смером у којем се ствари крећу.

„Сигуран сам да видите колике су промене за кратко време. Надам се да ћу за годину и по или две, у било ком својству, моћи да дођем поново и видим насмејана лица и видим више деце у Рудној Глави“, закључио је Вучић.

Курти мисли да је свет рођен кад је победио на изборима

Вучић је истакао да из изјава Аљбина Куртија схвата да он не разуме реалност у потпуности, већ мисли да је свет рођен онда када је он победио на изборима на Косову и Метохији, те поновио да је важно да се разговара, али да у Приштини не желе компромис.

На питање поводом Куртијеве изјаве француском „Монду“ да он (Вучић) и даље Косово сматра територијом коју Србија једнога дана мора да врати, Вучић је рекао да из таквих изјава схвата да Курти не разуме реалност у потпуности.

„Ја разумем и зато не говорим да су ствари идеалне, дивне по нас. Плашим се да он не разуме да ствари нису сјајне ни за њих. Зато је важно да постигнемо компромис, али га он не жели. Он мисли да је свет рођен када је он победио на изборима“, рекао је Вучић.

Како је рекао, биће много тешко разговарати и урадити било шта са таквим ставом друге стране.

„Али, важно је да ми покажемо озбиљност, одговорност и посвећеност, то је важно“, указао је Вучић.

Питајте ове жене да ли су им плате измишљене

Довољно је да прођете Србију, да видите колико је путева изграђено, фабрика отворено, да би се видело да је Србија напредовала, рекао је Вучић.

Вучић је тиме одговорио на питање да су све то „Потемкинова села о којима прича опозиција“.

„Довољно је да прођете кроз Србију… много смо урадили у путној инфраструктури, отворили фабрике… Никада није довољно, добро је што у људској природи постоји порив да увек хоћете више, јер то гура напред“, приметио је председник.

Како је истакао, жене које су добиле посао у Јумку у Рудној глави, добиле су прилику да породицама нешто додатно донесу, сигуран и посао за који знају да ће да траје више година.

„Оне су данас много задовољније него јуче… Па их питајте да ли им је плата измишљена“, прокоментарисао је Вучић.

Пристојна Србија се не плаши батинаша

Вучић је изјавио да се јуче у Председништву, када су се појавили функционери Народне странке, није десило „Бог зна шта важно“, да су они викали и вређали га, али да он не жели да учествује у таквим причама, и истакао да би опет исто поступио, али не зато што је то неко херојско дело, већ да би показао да се пристојна Србија не плаши батинаша.

„Нисам журио, нити хтео да објашњавам то што се десило, јер не сматрам да је било Бог зна шта важно… За мене је проблем нешто друго, то када премијерки кажете “глупачо покварена“, “олошу“… не зато што је премијерка, већ зато што то не сме дами да се говори, а у јавном дискурсу никоме“, рекао је Вучић.

Подсетио је да је он реаговао на најаве из опозиције, како ће некога да стрпају у затвор или да склањају, јер другачије мисли.

„На то сам реаговао, али не да ћемо ми некога да бијемо, јер смо против сваког насиља, већ сам рекао – дођите мени да урадите, а не другима, јер ја нећу да се кријем, мој посао је да будем испред нападнутог народа“, рекао је Вучић.

Додао је да не жели да учествује у причама у стилу „учитељице он је мени рекао ово или оно…“, јер је са тим завршио у осмом разреду основне школе.

„Они су викали, вређали, њих петорица, ја сам. Не можете да имате енергије и могућности да вичете колико њих петорица. Не мислим да је страшно, они мене ничим нису угрозили, то што су викали, то је политички перформанс, на томе немам шта да им замерим“, рекао је Вучић.

Истакао је да им замера што угрожавају будућност Србије, што немају програм, прете људима који другачије мисле, који воле земљу и бољитак виде у својој земљи.

„Питао сам се јесам ли погрешио или не, али опет бих исто урадио. Не зато што је то херојско дело, већ је неко морао да покаже да се нормална и пристојна Србија не плаши батинаша, оних који прете и да постоји неко ко ће да им стане на пут“, рекао је Вучић.

То је, понавља, био политички перформанс, а да ли је био и успешан, рећи ће грађани на изборима.

„А, да кукам и плачем и додајем три на карте не пада ми на памет, нема смисла. Следећи пут да дођу, опет бих сишао, само бих био мање узбуђен због свега што су говорили, позвао их на кафу… Али не видим да је био Бог зна какав проблем, али можда њима одговара да себе мало подижу у јавности“, рекао је Вучић.

Биће још једна велика вест за Ваљево

Вучић је најавио да ће ускоро бити још једна велика вест за град Ваљево.

„Не смем још да најавим, немам званично, али како сазнајем биће још једна велика вест за Ваљево“, рекао је Вучић.

„Јуче смо то радили и то ми је било важније од ових препуцавања“, рекао је Вучић мислећи на инцидент када су функционери Народне странке дошли у Председништво Србије.

Иначе, у Ваљеву би ускоро требало да почне да се гради фабрика компаније „Бизерба“, а уговор о улагању немачке компаније потписан је крајем маја у присуству председника Вучића.

Ужас има име и презиме, а оно није Петница

Вучић је осудио насиље над женом на Ади Циганлији, као и злостављање у Петници и поручио да тај ужас има име и презиме, а оно није Петница.

„Што се Петнице тиче ужасно је што се дешавало. Али то говори и о бољем стању у нашем друштву, да се сме говорити и о овоме. Кроз Петницу прошло је на хиљаде дивних младих људи, и то се мора рећи. Мора да се говори о проблему, али то није урадила Петница. То је дивна институција, коју смо сви заједно сада уништили, као што смо уништавали Крушик, због ситних политичких интереса“, рекао је Вучић.

Вучић је подвукао да то није урадила Петница, већ да треба рећи да су то урадила два лица.

„Дајте да не уништавамо наше институције. Сутра када се догоди тако нешто на Правном, или неком другом факултету неће родитељи слати децу на те факултете. Дајте да само не уништавамо, не увезујемо са нашим институцијама“, рекао је Вучић.

Указао је да су наслови у медијима били „Страва и ужас у Петници“ и упитао која ће мајка или отац послати своје дете после тих наслова на величанствено место знања каква је Петница, у које је држава улагала и улагаће и у будуће.

„Дајте да не уништимо све пред собом. Дајте да приведемо кривце, покажемо колика је пресуда за пример свима, али не морамо да уништавамо сваку институцију“, апеловао је Вучић.

С тим у вези је рекао да није морао ни да се уништи Крушик уз помоћ конкуренције из иностранства, а да се после каже да држава обезбеди посао и плате.

„Позивам на мало више одговорности, поштовање, поштење према држави. Те ствари су ужасне, али имају име и презиме, а оно није Петница“, рекао је Вучић.

То што је неко некога силовао у некој школи, факултету, како је рекао, не значи да су сви наставници, ђаци, домари такви, већ напротив.

Када је реч о насиљу на Ади Циганлији рекао је да је видео снимак, и да он оставља ужасан утисак.

Председник је рекао да је задовољан што су надлежни органи урадили брзо свој посао.

„То није само питање физичких повреда, већ да неко мисли да има право да удари жену, да је понижава на јавном месту, то не сме да се догоди. Зато сам стао јуче испред оних који на такав начин вређају жене“, нагласио је Вучић.

Вучић добио дрес ФК „Рудна Глава“ са његовим именом

Председник Савета месне заједнице Рудна Глава Станимир Балановић, који је и председник локалног Фудбалског клуба „Рудна Глава“, поклонио је председнику Вучићу дрес тод клуба са Вучићевим именом.

Вучић је кроз смех замолио жене запослене у Јумковом погону у том месту да мало прошире дрес.

„Ја сам и виши и дебљи од овога, па нећу моћи да станем у дрес. Мораћу да замолим ове дивне жене да га мало прошире“, рекао је Вучић.

(Извор: sns.org.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар