fbpx

Вучић из Давоса: Обезбедићемо нормалну и мирну зиму

(Фото: buducnostsrbijeav)

ДАВОС – Учинићемо све да земља буде припремљена за зиму чак и боље од многих развијенихјих земаља, рекао је председник Србије Александар Вучић и између осталог нагласио да ће Србија заштити цену комплетног шећера.

„Све ћемо решити и обезбедити људима да имају нормалну и мирну зиму, да ли ће бити једноставно, неће. Немогуће је да избегнемо све преблеме, да будемо једнако добро припремљени, а можда и боље од многих развијенијих земаља”, рекао је Вучић новинарима у Давосу, где учествује у раду Светког економског форума.

Председник је рекао да настоји да реши сваку од 30 непознаница и нагласио да ће успети.

„На томе морамо вредно да радимо док људи буду на мору и купају се као што смо се данас бавили цео дан шећером”, рекао је Вучић и додао да је цена за шећер од једног килограма заштићена, али да постоји проблем са трговинама.

„Дођу пчелари, ракијски дестилери или било ко, засто би куповали џак од 50 килограма, где је цена виша, договоре се са пословођом да им скине килограм са палете и онда га однесу по нижој цени”, рекао је он а пренео Танјуг.

Данас ћемо зашитити цену за комплетан шећер, интервенисати са додатним количинама шецехера.., навео је председник и додао да су разговарали са власницима обе шећеране и представницима 20 трговнских ланаца.

Додао је да верује да ће све бити у реду.

„До четвртка интервенишемо са додатних 260 тона шећера”, рекао је председник и нагласио да Србија нема никаквог проблема са храном.

„Било би добро не због мене и државног руководства, већ због оних који гурају земљу да што безболније прођемо кроз ужасну кризу која ће бити све тежа у целој Европи да на себе не додајемо још неки терет – неки камен неистине, лажи притисака”, казао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић поручио је из Давоса да ће се све учинити како би се људима обезбедила нормална и мирна зима.

„Немам право да говорим о чему смо разговарали на маргинама Светског економског форума. То је наш посао и сви деле забринутост за то шта ће се збивати у свету и како да пронађу решење за себе – како да купе што више хране и угља. Гледају да нађу решење за нафту, гас. Ове године је Давос обележен украјинским бојама, што је очекивано“, навео је Вучић.

Истакао је и да је важна чињеница да се због људи који гурају земљу напред да сами не додајемо товар на леђа, да не додамо још неки камен неистине и лажи.

„Неки се радују томе да Србији буде што теже“, поручио је Вучић.

„Неки кажу да неће бити разговора са Путином – ок, ми смо мала земља, можда и не буде. А шта ће рећи ако се разговор догоди – онда ће да кажу ено га зликовац разговара са Путином, треба њему да уведете санкције. Рећи ће „Одакле њему право да разговара о томе како ће Србија да преживи и какву ће цену за гас да плаћа кад једино треба да будете на страни Украјине и да не тражите ништа за себе“ – шта год да учините ви ћете бити криви, пренео је Спутњик.

„Имате 30 непознатих и гледате како да решите сваку најбоље за нашу земљу. И како ћете спровести гас и хоћемо ли имати гас? Да нисмо изградили гасовод кроз Србију – шта би било? То смо урадили огромним новцем грађана Србије, да уштедимо да изградимо нешто што је важно. Сада чекамо нови пакет санкција из Европе, да видимо да ли ће се то некако на нас одразити. Све ћемо то да решавамо и обезбедићемо људима да имају мирну и нормалну зиму“, истакао је Вучић.

Извор: Политика

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар