fbpx

Вучић: Доласком немачке фабрике „Bizerba“ отварамо нову еру за Ваљево

Фото: Притскрин (СНС / Танјуг)

Доласком немачке фабрике „Bizerba“ отварамо нову еру за Ваљево и читав Колубарски крај, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић, на свечаности поводом полагања камена темељца за изградњу те фабрике. 

Вучић је истакао да ће у производном постројењу „Bizerba“ запослени имати више плате него што је уобичајено у том граду.

„Просечна бруто плата биће 1.772 евра, што је преко 1.100 евра нето плата. 400 радника имаће тиме већа примања него што су уобичајена. Они ће имати и посебно знање и одговорност, моћи ће у овој компанији да уче много о новим технологијама“, рекао је Вучић.

Присетио се да је, када је први пут дозвољено да се најави инвестиција у Ваљеву, био радостан, да је одмах преко инстаграма саопштио грађанима Ваљева да „Bizerba“ стиже, а да људи нису били сигурни колико томе да верују и колико ће пројекат стварно да заживи.

Вучић је рекао да се од тада много урадило и да су тимови „Bizerbe“ и Владе вредно радили да се све заврши.

Указао је да је изабрано дивно место за „Bizerbe“ фабрику у Ваљеву, те додао да ће овај део индустријске зоне бити нови део развојног пројекта за цео крај.

Међутим, Вучић је указао да је потребно завршити још много инфраструктурних радова до почетка рада постројења „Bizerbe“, што је планирано у последњем кварталу ове године.

„Морамо да завршимо брзу саобраћајницу Лајковац-Ваљево. То мора да буде завршено и завршићемо. Али то није довољно. Морамо да урадимо и такозвани “бајпас“ и једну улицу да би спојили све и „Bizerba“ могла да ради како треба. Трафостаница је урађена, а гас стиже до Ваљева челичним цевима до новембра, а потом остаје само да се разведе пластика по граду“, објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да се чини све да Ваљево поново буде велики индустријски центар као у време велике Југославије, додајући да је много мука било око довођења инвеститора у тај град.

Навео је да је „Bizerba“ основана 1866. године у Балингену, вођена са пет генерација које не само да чувају компанију, већ раде све да она расте, напредује, ствара већи профит.

„Драго ми је што сте изабрали Ваљево и Србију“, захвалио им се Вучић.

Додао је да ће у Ваљеву бити реализовани и други пројекти, попут болнице, која ће коштати око 25-30 милиона евра, као и нова хала од око 15 милиона, па ће свима који живе и бораве у Ваљеву живот бити бољи и лепши.

„Ваљевски крај је био запостављен, мало се улагало, а сада, са „Bizerbom“, отварамо нову еру, ново време за Ваљево, за Колубарски округ. Хвала вам што сте за 155 рођендан донели одлуку да улажете у Ваљево“, рекао је Вучић.

Додао је да ће држава помоћи у свему у чему може да помогне, подстицајним мерама, посебно уколико буду желели да повећавају извоз и број запослених.

Рекао је да је посебно задовољан што у данашње време кризе, у Србији имамо овакву церемонију, где градњу фабрике почиње немачка компанија.

„Желим вам успех у целом свету, а сигуран сам да ће фарбика у Ваљеву да буде драгуљ, бисер, у мору активности и успешног посла широм света. Желим вам да доживљавате Ваљево као кућу број 2. Немачка је кућа број 1, а Србија нека буде кућа број 2“, рекао је Вучић.

На крају, поводом 8. марта, посебно се захвалио свим дамама, честитајући им празник, Дан жена.

„Жене у Србији јесу ослонац, стуб друштва, захваљујући њима наша земља иде напред, оне су носиоци прогреса, јер су одговорније од нас мушкараца“, рекао је Вучић.

Извор: СНС / Танјуг

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар