Вучић: Док дишем борићу се против оних који су опљачкали Србију

(Фото: sns.org.rs)

Председник Српске напредне странке Александар Вучић пренео је да је на седници Председништва Српске напредне странке било речи о политичкој ситуацији у којој се земља налази, питању Косова и Метохије, као и о економији и наставку вакцинације.

Разговарало се о свему на шта Српска напредна странка може да утиче као најјача политичка партија на политичкој сцени, рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће већ од петка кренути на терен, међу грађане, по селима, како и се повећао број вакцинисаних.

„Ја сам као председник понудио, и то је прихваћено, идем ја, а затим ће и Ана Брнабић ићи, на терен по селима, да позивамо људе да убрзамо вакцинацију“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да је по питању броја вакцинисаних данас нешто боље него јуче.

„Верујем да ће сваки дан бити боље, јер је то услов за економски опоравак , да фирме раде и да стопом раста можемо да се такмичимо са најснажнијима“, рекао је Вучић.

Пренео је и да је било речи о предстојећем дијалогу у Бриселу, чији се наставак очекује средином или крајем јуна.

„Упознао сам чланове са свим кроз шта смо прошли. Биће важних састанака у наредном периоду, на неке ће ићи премијерка, на неке ја, да представимо земљу на најбољи начин“, рекао је Вучић.

Додао је и да ће се ускоро састати у Бриселу са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

Дуго се нисам обрадовао писму, као овом фон дер Лајен

Вучић je потврдио да је добио писмо председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, у којем је изразила подршку пројекту изградње и обнове пруге од Београда до границе са Северном Македонијом.

„Добио сам изузетно писмо Урсуле фон дер Лајен, које се тиче мог боравка у Бриселу и нашег договора за изузетно важан, стратешки пројекат, пругу Београд-Ниш-граница са Северном Македонијом“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да тај пројекат мења слику Србије, и захвалио фон дер Лајен на том писму.

„Дуго се нисам неком писму тако и толико обрадовао, нарочито када долази из Европске уније“, додао је Вучић.

Позвао сам Шапића на уједињење

Вучић је пренео да је поднео предлог Председништву Српске напредне странке, који је једногласно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

„Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију“, рекао је Вучић.

Рекао је да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућукуриш.

„То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакав раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог“, рекао је Вучић.

Такође, рекао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу Главног одбора Српске напредне странке, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скупштина странке која ће се одржати у октобру.

Како иде борба за опстанку лиги, боље да не гледају

Вучић je изразио наду да ће Кризни штаб на сутрашњој седници донети одлуку о попуштању епидемиолошких мера.

Вучић је, иначе, и раније данас замолио Кризни штаб да размотри отварање угоститељских објеката без башти од петка.

Вучић је након седнице Председништва Српске напредне странке, упитан о отварању стадиона, на којима је публика забрањена, одговорио:

„Да сачекамо још мало… И да будем искрен, како је кренула борба за опстанак у лиги, боље да људи не гледају ништа, од срамоте. И то ћемо морати да почистимо све. Тачка“.

Нећу одступити док дишем да се борим за Србију

Вучић je изјавио да је један од снажних мотива који га држи на челу Српске напредне странке је да пружи отпор онима који су рушили и пљачкали Србију.

Вучић је после седнице Председништва Српске напредне странке то рекао одговарајући на питање Н1 ТВ шта је са најавом да ће поднети оставку на чело странке и ко би могао да буде његов најбољи наследник.

„Док ходам, постојим, дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали, против тих којима сам постао мора“, рекао је Вучић.

Навео је и да је један од разлога зашто није поднео оставку и неће, како је рекао, бар до страначке седнице скупштине је решеност да допринесе борби против криминалаца и тајкуна који су разарали земљу.

„Наставићу таквом снагом, жестином борбеношћу и енергијом да покажем да Србија може да буде слободна и да не могу више да је пљачкају“, рекао је Вучић.

Разуме  да је опсесија тајкунима Ђиласу и Шолаку.

У октобру представљање новог тима Српске напредне странке за изборе 2022.године

Вучић je најавио да ће на скупштини те странке у октобру бити представљен нови тим за предстојеће изборе на више нивоа у пролеће 2022. године.

„Ми ћемо на скупштини странке, а до скупштине ћемо одржати и унутарстраначке изборе, и у октобру ћемо изаћи са новим тимом, који ћемо представити грађанима за предстојеће изборе на више нивоа који ће бити одржани на пролеће 2022. године“, рекао је Вучић после седнице Председништва Српске напредне странке.

Време нам није савезник за решење питања Косова и Метохије

Време нам није савезник за решавање питања Косова и Метохије, поручио је Вучић и додао да они који најављују тужбе за геноцид и прете захтевом за ратну одштету тиме јасно говоре да не желе дијалог.

Вучић је, на питање да ли нам је време савезник у решавању питања Косова и Метохије, кратко одговорио:

„Није. Сви мисле да јесте, али ја мислим да није“.

Упитан да ли је могуће доћи до компромиса, док одређени центри моћи не само да подржавају Приштину већ је инструирају шта да ради, Вучић је истакао да се плаши да они који најављују тужбе за геноцид и најављују захтеве за ратну одштету, јасно говоре да им није стало до дијалога.

„Они који причају сваки дан само о томе, а не би о Заједници српских општина, а реч је о разним међународним актерима и који кажу не смеју да се мењају границе, а, једине границе које би да мењају су границе Србије, само што неће то да назову тим именом… Таквима ћу сваког дана да одговарам“, констатовао је Вучић.

Вучић је истакао и да је његово питање, када се каже да је то урађено због „хуманитарне катастрофе“, зар није била већа хуманитарна катастрофа у Авганистану, Сирији , Ираку, а ниједној од тих земаља нису мењане границе, већ само Србији.

„На то немате одговор… Морамо да се помиримо са тим да имамо двоструке аршине и различите стандарде. Имам храбрости да им то кажем у лице. Њихов одговор је увек тај, “јесте, али ти, Александре, добро знаш шта је политика, колико је Србија мала, а ми велики и моћни…“. Одговор је да да све разумем, и онда гледа шта да извуче најбоље и највише за земљу…“, рекао је Вучић.

Радови на прузи до Северне Македоније на пролеће 2022. године

Вучић је изразио уверење да би изградња пруге Београд-Ниш-Табановце, уз подршку Европске уније, могла да крене већ на пролеће наредне године.

Вучић је истакао да ће захваљујући подршци Европске уније Србија уштедети 700 до 800 милион евра, што је велика ствар за нашу земљу.

Ипак, додао је, да то неће променити њихово мишљење по питању Косова и Метохије.

„Ни Немачка, ни Француска нити САД неће променити свој став о Косову и Метохији, и зато понекад не разумем наш нереалан приступ о свему томе“, додао је Вучић.

На питање новинара зашто поједине медије толико интересује да ли ће и када он дати оставку, Вучић је рекао да је он главна тема тим медијима, јер је то да га окривљују за све и називају погрдним именима, једином што имају у програму.

Ђилас нема озбиљне захтеве, тражи фреквенције због профита

Вучић je изјавио да од лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и очекивао да у разговорима са европарламентарцима тражи националну фреквенцу за Н1 и Нову С, јер му то доноси профит, а не да поставља озбиљне захтеве попут измене закона.

„Верујем да је народ све разумео. Мислили сте да имају озбиљне захтеве за бирачке спискове, а не само да траже националне фреквенце“, рекао је Вучићи уз опаску да то тражи јер је то оно што може три или четири пута да повећа профит њиховим телевизијама.

Додао је и да су се потврдила његова очекивања да ће бизнис интереси бити најважнији и све што нема везе са законима и уставом, али није очекивао да тако отворено говори са европарламентарцима, „да зарадимо још мало пара, а ако нам то не дате имаћемо демонстрације“.

Вучић је то рекао након седнице Председништва Српске напредне странке на питање како види захтеве лидера ССП Драгана Ђиласа изнете у разговору са европарламетарцим,а након што му је новинар пренео, јер је Вучић рекао да захтеве није чуо, да је реч да Нова С и Н1 добију националну фреквенцу, као и да до октобра буде смењен директор РТС-а.

Вучић је је нагласио да ће се без обзира на све ипак у Србији поштовати закон.

Додао је да је милион пута прошао њихове демонстрације и чуо од Бранислава Лечића и Вука Јеремића да неће дочекати нареди Васкрс.

Пошто сам васкрснуо на Васкрс и овог и прошлог и оног пре тога, пошто сам васкрснуо трећи пут видећемо шта ће бити за Васкрс следеће године, рекао је Вучић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар