Вредна донација Министарства здравља шабачкој Општој болници (ГАЛЕРИЈА)

Општој болници у Шапцу испоручен је први контигент – 20 од укупно 30 најмодернијих болничких кревета. Министарство здравља је реализовало ову набавку као део у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид -19“ у сарадњи са Светском банком.

Савремени кревети типа „Елеганца 1“ реномираног чешког произвођача Линет, снабдевени су аутоматским командама за подешавање висине и нагиба и свом осталом пратећом додацима. Интегрални комплет подразумева и атни-декубиталне душеке од полиуретанске и меморијске пене, са испарљивим пропусним слојем који садржи антибактеријске састојке и перивом водонепропусном навлаком.

Кревети ће бити распоређени на одељењима са јединицама интензивне и полуинтензивне неге. Захваљујући набавци посредством Министарства здравља, укључујући и број кревета раније добијених кроз донације, скоро две трећине постељног фонда је замењено модерним болничким креветима који су у функцији квалитета неге и комфора за пацијенте које се лече у овој здравственој установи.

(Фотографије: Општа болница Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар