Војска Србије јача за 30 тенкова и 30 оклопно-извиђачких возила

У нишкој касарни „Мија Станимировић“ данас је обављена примопредаја тенкова Т-72МС и оклопно-извиђачких возила БРДМ-2МС из донације Руске Федерације Србији. Поред представника ресорног министарства и Војске Србије, овом свечаном чину су присуствовали и заменик министра одбране Руске Федерације, генерал армије Николај Панков, и заменик министра одбране генерал-пуковник Александар Фомин, као и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко.

Ради се о донацији Руске Федерације Војсци Републике Србије у вредности од приближно 75 милиона евра, која се састоји у 30 оклопних транспортера БРДМ-2МС и 30  модернизованих тенкова Т-72 МС, а на основу споразума који су у Сочију договорила два председника – Александар Вучић и Владимир Путин.

Први део донације од 11 тенкова Т-72 и 10 оклопних транспортера стигао је још у  новембру прошле гоедине и такође је приказан у Нишу. Данас је донација комплетирана, па ће употпуњени тенковски батаљон и батаљон БРДМ-2МС ући у Копнену војску и значајно ће побољшати оперативне способности Војске Србије, с обзиром да је реч о савременим средствима, која су у овом делу света међу најбољима.

У нишкој касарни данас је приказан и Оклопно-извиђачки и тенковски батаљон на маршу, а посебно су представљене основне тактичко-техничке карактеристике тенка Т-72МС и оклопно-извиђачког возила БРДМ-2МС.

(Фото: srbija.gov.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар