Велико интересовање Шапчанки за мамографски преглед

(Фото: Болница Шабац)

Од када је отворен број за заказивање за мамографски преглед, влада велико интересовање Шапчанки. Прегледи ће бити организовани у кругу Опште болнице на мобилном мамографу, од понедељка 13. децембра и трајаће све док буде било потребе, односно док све пријављене жене не буду и прегледане.

Покретни дигитални мамограф постављен је у дворишном паркингу иза зграде Интернистичког блока Опште болнице. Први прегледи биће обављени већ од понедељка, 13 децембра, према договореним терминима. Међу Шапчанкама влада велико интересовање за прегледе, а како истичу у овој здравственој установи, телефон за заказивање непрестано звони.

Заказивање је могуће обавити сваког радног дана у времену 8 до 12 сати а од сутра и од 14 до 18 часова. Свака суграђанка ће добити тачан термин прегледа. Радиће се иницијалне и контролне скрининг мамографије, а прегледи су предвиђени су за све заинтересоване животне доби од 45 – 69 година и обављаће се радним данима у две смене – наглашава др Славица Ђурић.

Кампању скрининга рака дојке радом покретног мамографа спроводе Министарство здравља и Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут” у сарадњи са Општом болницом Шабац. Порука јединствена – Искористите ову шансу – мислите о свом здрављу!

Скрининг је могуће обавити без упута и оверене здравствене књижице.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар