Уз помоћ Града квалитетнија струја у Румској (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је радове на постављању нове трафостанице у Доњој Румској. Осим трафостанице, урађено је и више од километар 20 киловатног далековода и завршена је реконструкција нисконапонске мреже. Такође су замењени стари, дрвени стубови новим бетонским. Вредност ове инвестиције је 6,3 милиона динара.

,,Дуги низ година мештани Доње Румске имали су проблема са напајањем електричном енергијом, па смо одлучили да решимо ово горуће питање. Захваљујући урађеном, мештани Доње Румске добиће квалитетније и сигурније напајање електричном енергијом. Изузетно сам срећан када видим да овде има породица које имају шесторо деце и намеравају да остану у Доњој Румској”, казао је градоначелник Пајић и додао да Град Шабац на овај начин показује да су му подједнако важни сви његови становници.

,,И у наредном периоду свим силама ћемо се трудити да испунимо дата обећања, како би наши суграђани били задовољни, а житељи села имали све услове за нормалан живот”, рекао је Пајић.

Дејан Јовановић, директор Електродистрибуције Шабац истакао је да Електродистрибуција наставља са радовима и у другим месним заједницама.

,,Тренутно завршавамо радове у Дреновцу. У Доњој Румској мештани су имали велике проблеме када је у питању снабдевање електричном енергијом, а поготово када су у питању лоше напонске прилике. Са завршетком ових радова, проблеми мештана са електричном енергијом трајно ће бити решени. Захваљујем се Градској управи града Шапца и месној заједници Доња Врањска без којих овај пројекат не би могао да се реализује”, казао је Дејан Јовановић.

Мештанин села Доња Врањска, Јовица Марковић, живи у овом селу са супругом и шесторо деце. Како каже, добро снабдевање електричном енергијом доста ће значити за опстанак деце на селу.

,,Били смо угрожени што се тиче напајања електричном енергијом. Лети је јако тешко, дешава се да нам неколико пута на дан нестане струја. Захвалио бих се Градској управи, Електродистрибуцији и свима који су нам помогли да завршимо овај пројекат”, истакао је Марковић.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар