Усвојен трећи ребаланс буџета Шапца

Добрим пословањем и приливом наменских државних средстава за реализацију пројеката нови  буџет града Шапца износи 4 милијарде 525 милиона 226 хиљада динара. Седница ће остати упамћена и по повратку дела опозиције у одборничке клупе.

(Фото: Оља Гавриловић)

Одборници Скупштине града Шапца на 10. Седници усвојили су трећи ребаланс буџета града за 2021. годину у износу од  4 милијарде 525 милиона 226 хиљада динара. До повећања буџетских средстава дошло је добрим пословањем Градске управе у претходном периоду, као и приливом наменских средстава Владе Републике Србије за реализацију пројеката.

– Ту имамо приливе из буџета Републике Србије, односно из министарства за иновације и технолошки развој где је прошао пројекат са којим је град конкурисао  “Паметан град, град будућности”. Односи се на  град Шабац. Добили смо из  буџета Републике нешто мање од 80 милиона динара.  Затим, имамо већи прилив пореза на зараде које смо  планирали до краја 2021. године у  износу око 45  милиона динара. Зато је већи буџет – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Нови, увећани буџет  показује да се у протеклом периоду успешно радило на остварењу свих зацртаних планова.

– Овај ребаланс показује да смо добро  радили. Подсетићу, још нема годину дана од преузимања власти  Српске напредне странке  у Шапцу и  преузимања одговорности за буџет  а већ имамо резултате  који су видљиви.  Резултате који показују да  може боље – истакао је др Бобан Бирманчевић, шеф Одборничке групе СНС у Скупштини града Шапца.

Захваљујући приливу нових средстава и улагању 120 милиона динара у путну инфраструктуру  уз помоћ државе  омогући ће се асфалтирање  30  километара сеоских путева.

– Села Грушић, Рибари, Мрђеновац, Орашац, Десић, Корман, Петловача, Метлић, Бојић, Румска, Волујац, Двориште. То су места, односно села у којима ће бити  рађена путна инфраструктура у дужини од 30 километара – рекао је градоначелник.

Одговоран однос  према финансијама града Шапца уз партнерство са државом, како је најавио градоначелник Шапца др Александар Пајић,  довешће и до изградње комплекса отворених базена.

– Урадићемо отворен базен који смо обећали Шапчанима јер је срамота да град ове величине нема отворен базен. Али нећемо урадити један. Обећали смо олимпијски. Урадићемо комплекс који ће се налазити до  затвореног базена и који ће се сатојати од олимпијског базена 50 пута 25, једног мањег  25 пута 15 и  малог за децу  до три године, округли, пречника 12 метара. Врло брзо ће бити расписана понуда.  Радимо  на томе да  базен буде готов  можда и до купалишне сезоне уколико временске прилике  дозволе  али  сигурно не преко  годину дана – истакао је др Александар Пајић,

Шабачки одборници својим гласовима подржали су и формирање локалног Антикорупцијског  форума овога пута састављеног од младих ванстраначких кадрова.

– Кандидати који су поднели  пријаве и испуњавају услове су: Марија Тримановић, приправник у Вишем сусду Шабац, Александар Фриц, приправник у Вишем суду Шабац, Гаврило Богићевић, приправник у Основном суду Шабац, Ивана Поповић, приправник у Основном суду Шабац и Снежана Цветковић, приправник у Основном суду Шабац – навео је Александар Јовановић, начелник Градске управе Града Шапца.

Др Бобан Бирманчевић, шеф посланичке групе СНС у Скупштини града Шапца, похвалио је избор чланова.

– Ако погледамо структуру предложеног састава јасно је да су то млади људи и људи који желе  да се борбе против корупције. Између осталог, чланови овог тима су  људи који су конкурисали на конкурс,  прошли тестирање и разговор са комисијом  и изабрани као неко ко може  и за кога мислимо да  може да  се бори против корупције.  Између осталог, у питању је Антикорупцијски форум који треба да открије  и укаже на  одређене корупције и ми то од тог Антикорупцијског форума и очекујемо – нагласио је др Бобан Бирманчевић.

Сличног мишљења био је и др Дејан Павловић, одборник у Скупштини града Шапца.

– Изузетно ми је драго да ћемо имати младу екипу  у овом локалном Антикорупцијском форуму  која ће, надам се,  неоптерећена  било каквим другим стварима  успети да решава оне проблеме који ће бити постављени пред њих – рекао је Павловић.

Седница Скупштине града Шапца, десета по реду, остаће упамћена и по повратку дела опозиције у одборничке клупе после скоро годину дана од формирања новог сазива чију већину чине одборници Српске напредне странке.

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар