fbpx

Устоличен епископ шабачки Јеротеј (ГАЛЕРИЈА)

Патријарх српски Порфирије данас је у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу устоличио новог епископа шабачког Јеротеја (Петровића). Свету архијерејску литургију са чином устоличења служило је више архијереја Српске православне цркве, а у порти и самом храму окупио се велики број верника не само из Шапца и околине, већ и других градова Србије, Републике Српске и дијаспоре.

Одлуком Светог Архијерејског сабора СПЦ , одржаном од 15. до 21. маја у Сремским Карловцима и Београду, г. Јеротеј изабран је на место Епископа шабачког, уместо блаженопочившег владике шабачког Лаврентија.

– Верујући народ Епархије шабачке ће у владици Јеротеју имати доброг и мудрог духовног вођу. Сигуран сам да владика Јеротеј, као човек дубоко посвећен вери, уједно прави духовник, одличан беседник, свестрано образован, кулуран, отмен, поштен и честит, заслужује ово место, али и оно њега. На многаја љета, Преосвећени владикo! – поручио је поводом свечаног устоличења градоначелник Шапца др Александар Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар