Услови коришћења

Ауторска права

Портал Шабачки лист штити приватност корисника у складу са важећом Законском регулативом и сопственим могућностима. Сви садржаји (текстуални, визуелни и аудио материјали) објављени на порталу Шабачки лист су искључиво власништво портала.

Услови коришћења

Услови коришћења примењују се на све садржаје портала Шабачки лист. Неовлашћено коришћење било ког дела портал без дозволе, сматра се кршењем ауторских права. Сва заинтересована правна и физичка лица могу БЕЗ сагласности портала Шабачки лист да користе текстуални материјал и фотографије, поштујући следећа правила:

Интернет сајтови/портали:

Дозвољено је преузети текст и фотографије уз обавезно навођење Шабачког листа као извора информације и аутора, као и комплетног линка (УРЛ) до преузетог текста.

Телевизија/радио

Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођења Шабачки листа као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.

Штампана издања

Дозвољено је преузимање комплетног текста, уз обавезно навођења Шабачки листа као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.

Напомена:

Kоришћење материјала уз непоштовање било ког од поменутих правила сматраће се кршењем ауторских права и подлеже законској одговорности.

Шабачки лист задржава право измене, укидања (привременог и трајног) било којег садржаја или услуге на порталу без обавезе претходне најаве.

Линкови ка другим wеб сајтовима, који нису власништво Шабачки листа, не сматрају се делом сајта и Шабачки лист не сноси одговорност за њих.

Заштита приватности

Шабачки лист поштује приватност својих корисника и посетиоца сајта. Податке остављене приликом слања коментара, Шабачки лист неће давати на увид трећем лицу.

Kоментари и друштвене мреже

Читаоци могу да коментаришу вест и изнесу своје мишљење у погледу објављене вести. Мишљења посетилаца изражена кроз коментаре на порталу не одражавају ставове портала Шабачки лист.

У складу са Условима коришћења друштвене мреже Фејсбук, корисници одговарају за садржину коментара које остављају на Фејсбуку. Администратори званичне Фејсбук странице Шабачки лист уклањају коментаре за које процене да су супротни Условима коришћења.

Спорне коментаре грађани могу пријавити путем е-маила redakcija@sabackilist.rs