Уређен парк код Јевремове школе

Радови на уређењу парка у близини ОШ ,,Јеврем Обреновић” у Месној заједници Жика Поповић у Шапцу су завршени. Старе дотрајале стазе су преуређене а допуњен је и парковски мобилијар.

Стара зелена оаза у Месној заједници „Жика Поповић“ освежена је новим, реконструисаним стазама у дужини од 470 метара. Парковски простор у близини Основне школе, често је место за игру најмлађих, шетњу и одмор старијих.
Реконструкција стаза, која је само прва фаза уређења овог парковског простора, финансирана је средствима Месне заједнице од повраћаја пореза на имовину.

– Ово је један од пројеката за који је Савет МЗ определио средства. Желели смо да заједнички простор у којем становници овог дела града воле да посећују учинимо лепшим и безбеднијим – објашњава Владан Мањенчић, председник МЗ „Жика Поповић“

– Санацијом стаза завршена је само прва фаза радова. У другој фази уређења, планирана је инсталација мобилијара за децу. И некадашњи полигон, сада скејт парк као део суседне парковске површине у наредном периоду добиће ново рухо – наводи др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

У плану је уређење парковских површина и дечијих игралишта и у другим деловима града.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар