Урађен нов спортски терен за основце школе „Ната Јеличић“

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао Основну школу ,,Ната Јеличић” где је урађен нов спортски терен за одбојку, кошарку, рукомет и мали фудбал који су новим асфалтом повезани са изласком из школског дворишта. Како истиче градоначелник Пајић да би се деца здраво развијала потребно је да имају све услове за бављење физичком активношћу.

,,Спортски терен у Основној школи ,,Ната Јеличић“ био је у изузетно лошем стању и неуслован за бављење спортом. На новом терену, физичко на отвореном ће моћи да ради 630 ученика ове школе. Вредност ове инвестиције је 2,6 милиона динара, а радови су финансирани из буџета Града Шапца”, казао је градоначелник Пајић и додао да је изградња спортске инфраструктуре, адаптација и реконструкција спортских терена један од приоритета Града Шапца.

,,Град Шабац наставиће да улаже у образовање јер да би оно било квалитетно потребно је обезбедити добре објекте и терене који наставницима и ђацима омогућавају погодне услове за рад”, рекао је Пајић.

Цео спортски терен површине је 850 метара квадратних. Како истиче Зоран Старчевић, директор ОШ ,,Ната Јеличић”, на опште задовољство свих ученика, родитеља и запослених школско двориште је добило нов изглед.

,,Ово је озбиљна инвестиција која значи свима нама у школи. Имали смо проблема што се тиче реализације часова физичког васпитања. Било је доста рупа на терену. Овим радовима ми добијамо један савремени, мултифункционални терен”, рекао је Старчевић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар