fbpx

Уметници из Бугарске, Македоније, Јапана и Србије у Накучанима под Цером (ГАЛЕРИЈА)

Осма Међународна ликовна колонија у Накучанима под Цером, одржана под слоганом – За мир свега света, у претходних пет дана окупила је 21 уметника из Бугарске, Македоније, Јапана и Србије, који су стварали у предивном амбијенту цркве Светог Јована Крститеља. У овом сазиву, такође, учествовали су и студенти Академије Српске православне цркве, као и ученици средњих уметничких школа из Београда, Новог Сада и Шапца.

– Ликовна колонија Накучани постала је аутентична манифестација која спаја традиционално и савремено, пружајући уметницима слободу стварања кроз различита стилска опредељења. Дела су рађена тахником уља и акрила, док се кроз теме смењују јединствани топоси Поцерине и Накучана, са приказима светитеља и мотивима инспирисаним богатом историјом места – истакла је историчар уметности Јелена Пјевац Ненадовић.

Организатор ликовне колоније је Црквена општина Накучани, а покровитељ Град Шабац. Учесницима, сарадницима и свим пријатељима ове изузетне манифестације захвалио се свештеник Бранко Илић, а у име градоначелника др Александра Пајића и Градске управе члан Градског већа за културу и информисање Мирољуб Мијушковић, који је нагласио да Град кроз финансирање пројекта у култури подржава не само ову, већ и сликарске колоније у Мишару и Прњавору.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар