fbpx

Удружење новинара Шапца у „Ноћи културе“ води вас у „Отворени студио“

Манифестација ће ове године  у Шапцу  бити богатија за програм који ће се реализовати у просторијама Телевизије Коперникус Запад у Господар Јевремовој 26.

У години када обележава седам година постојања и рада Телевизија Коперникус Запад у Шапцу отвориће своја врата за све заинтересоване у „Ноћи културе“ 20. маја од 18 до 23 часа.

– Колико је нама познато, ово је први пут да нека медијска кућа, на овакав начин  учествује у овој културној манифестацији – истакла је Александра Делић, председник  Управног одбора Удружења новинара Шапца.

Желећи да демистификује посао телевизијског радника, организатор Удружење новинара Шапца у сарадњи са Телевизијом Коперникус Запад, а под покровитељством града Шапца, осмислило је програм који ће привући све заинтересоване.

– Гледаоци једино могу да виде финални производ, оно што се емитује на малом екрану, али ми их водимо у студио да и сами стану пред камере. Показаћемо им где и како настаје телевизијски програм. Провешћемо их кроз монтажу и реализацију – додала је Александра Делић.

Програм ће употпунити и професионални шминкер и фризер, стручњаци за визуелни, али не мање битан део телевизијског наступа.

– Они ће демонстрирати како би требало да изгледа тв лице када се укључе камере и рефлектори. Намера нам је да отворимо врата заинтересованима, посебно младима, који желе да се баве телевизијом – нагласила је Марија Поповић, новинар Телевизије Коперникус Запад.

“Отворени студио” у Телевизији Коперникус Запад употпуниће и изложба новинара Славице Гајић и информатичара Дуње Новаковић посвећена седмогодишњици постојања и рада Телевизије Коперникус у Шапцу. Посетиоци ће тако имати прилику да на приказаним паноима виде фотографије свих учесника у стварању програма – новинара, сниматеља, монтажера, ситуације забележене како на терену тако и у монтажи и реализацији.

– И да откријемо једну тајну. “Ноћ културе” у Телевизији Коперникус биће увод у серију  радионица о телевизијском новинарству, камери и монтажи. Организоваће их, такође, Удружење новинара Шапца, а посетиоци ће добити флајере са упутством како да се пријаве на радионице – поручила је Славица Гајић.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар