У Тршићу разговарано о здравој исхрани у школама

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, заједно са градоначелником Лознице Видојем Петровићем и градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем, присуствовао је конференцији „Здрава храна у школама – искуства у Србији и нордијским земљама“ која је одржана у Образовном центру у Тршићу. Конференцију су отворили др Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и амбасадори нордијских земаља у Београду.

Градоначелник Пајић истакао је да ће Град Шабац подржати овакве пројекте и спроводити их у школама. 

„Циљ овог пројекта, који спроводе амбасаде нордијских земаља у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, јесте како на основу примера добре праксе исхране у нордијским земљама то применимо и на школе у нашој земљи. Пројекат тежи подизању свести код родитеља, ученика, наставника и доносилаца одлука о важности здраве исхране и одрживог развоја. Такође, има за циљ да подстакне децу у припреми здравих школских оброка. Знамо да здрава исхрана и здраве навике започињу од малих ногу – рекао је градоначелник Пајић.

Он је истакао да усвајање свести о значају здраве исхране и активног живота омогућава ученицима да развијају своје физичке и менталне способности, те да ће Град Шабац активно учествовати и подржати овакве пројекте и спроводити их у школама.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар