У току асфалтирање пута у Букору (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао радове на асфалтирању Улице Војводе Степе Степановића у Месној заједници “Букор”. Укупна дужина пута који се асфалтира је 1.100 метар, а мештане, њих шесто, ова деоница ће спојити са општинама Коцељева и Владимирци.

Обнављање путне инфраструктуре на територији града Шапца настављено је у Месној заједници „Букор“. Мештани овог поцерског села, удаљеног од Шапца око 35 километара, истакли су да после вишедеценијског занемаривања напокон имају животне услове достојне 21. века.

– Иако смо најудаљенија месна заједница у граду Шапцу нисмо тако мали. Има нас шесто. Млади остају да живе у овом селу. Доста деце се рађа. Имамо више породица са троје и четворо деце. Ово је феноменално што је урађено код нас. Овај пут је био преко потребан дуги низ година. Људи су се мучили, патили. Многи су из тог разлога одлазили из овог села. Доласком ове власти пре три године многе су ствари урађене. Овај пут у дужини од километар, који је асфалтиран, поправка од 150 метара постојећег асфалта, додатно шљунчење ових дана. Пре тога средили смо Дом културе који је био руиниран. Средили смо амбуланту, школско двориште. Купили смо столице, столове, остале реквизите за потребе деце у школи. То је све финансирано из буџета града. Једна велика захвалност Градској управи, градоначелнику др Александру Пајићу и свом осталом руководству – рекао је Марко Товаровић, мештанин Букора.

За деоницу пута од 1.100 метара и ширине три и по метра у Улици Војводе Степе Степановића, која ће спојити Букор са Градојевићем, а самим тим и Шабац са општином Коцељева, као и делом општине Владимирци, тј. селом Мровска, издвојено је 10,6 милиона динара.

– У Букору, као најудаљенијој тачки у граду Шапцу, преко 35 километара од центра града, урадили смо све оно што смо грађанима обећали. Део улице Војводе Степе Степановића у дужини од 1.100 метара. Вредност радова је неких 10,6 милиона динара. Ширина коловоза ће бити три и по метра. То ће мештанима омогућити, пре свега, лакши долазак до својих кућа, имања, али ће омогућити и бољу комуникацију са општинама Владимирци и Коцељева – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Радови на побољшању путне инфраструктуре на територији града Шапца у пуном су јеку. До краја грађевинске сезоне, сходно временским условима, у плану је завршетак свих пројеката како на сеоском тако и на градском подручју.

– Налазимо се на сто седмом километру асфалтираних путева за непуне три године. Све смо изфинансирали из буџета града без икаквог задуживања, из редовног пословања града, а омогућили људима нормалне услове за живот. Наставићемо и даље. Тренутно се машине налазе у Варни, Касарским ливадама. После тога прелазимо у Мачвански Метковић, Јевремовац. Радимо и Савску улицу у граду Шпацу. Сутра се завршава вашар и одмах почињемо са радом на Савској улици која ће бити једна од најлепших улица у граду. Почиње се и са монтажом међународног путничког пристаништа где су обимни радови – додао је градоначелник Пајић.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар