У Србији до сада ревакцинисано 1.660.000 грађана

(Фото: Пиксабеј)

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић саопштио је данас да је до сада у Србији дато 3.830.000 доза вакцина, од чега је 2.170.000 првих, а 1.660.000 других доза.

Јовановић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), рекао да су Београд, Ниш и Ужице прешли 50 одсто вакцинисаних, и објаснио да не постоји дефиниција када се стиче колективни имунитет, а циљ је да се прво дође до 50 одсто имунизованих старијих од 18 година, а затим да се имунизује три милиона грађана.

Вакцинација се наставља одличном динамиком, нагласио је он и подсетио на то да грађани могу да се пријаве преко сајта еУправе или да оду на пункт и вакцинишу се било којом вакцином, и то без заказивања.

У Београду је, како је подвукао, ревакцинисано 500.000 грађана, док мање од 20 одсто вакцинисаних имају Тутин, Нови Пазар, Жагубица, истичући да се у тим локалним самоуправама ради са председницима општина како би се што пре прешли ти проценти.

Јовановић је истакао да је одличан резултат вакцинације у тржним центрима, наводећи да се тренутно вакцинација одвија у шест тржних центара, у којима је за неколико дана вакцинисано 6.000 људи.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар