У Шапцу спремни за нову школску годину

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас се састао са директорима основних и средњих школа са територије града Шапца како би се договорили о начину организовања наставе и спровођењу епидемиолошких мера у новој школској години која почиње 1. септембра.

,,Основне и средње школе у потпуности су спремне за почетак нове школске године. Велико нам је задовољство што ће ученици опет бити у школским клупама у пуним одељењима и часовима од 45 минута. Директори су добили јасна упутства од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Градске управе града Шапца у вези са почетком школске године. На састанку смо имали прилику да отклонимо све недоумице у организацији процеса наставе и боравка деце и запослених у школама. Такође смо разговарали и о значају вакцинације и како да мотивишемо оне просветне раднике и ученике који се нису вакцинисали до сада.

Ношење маски, дистанца, прање руку и дезинфекција просторија најважније су мере које се морају поштовати. Очекујемо да ће се одржати висок ниво солидарности, колегијалности и подршке током отежаног рада, што је био случај и у претходном периоду. Школе ће добити сву потребну помоћ од Града Шапца. Свим ученицима и просветним радницима желим срећан почетак нове школске године”, рекао је градоначелник Пајић.

Зоран Старчевић, директор Основне школе ,,Ната Јеличић” истиче да се нада ће се овакав процес наставе задржати до краја школске године.

,,Све нас радује што ће сви ученици кренути у школу по редовној процедури. Враћамо се у период пре ковида што радује све запослене у систему образовања. Надамо се да ће овакав начин рада потрајати до краја школске године јер ће деци значити много за образовање и дружење. Желим срећан почетак нове школске године свим просветним радницима, родитељима, ученицима”, казао је Старчевић.

Састанку су присуствовали и Бојан Дамњановић, члан Градског већа за образовање и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар