У Шапцу отворена канцеларија Конфиндустрије

У Шапцу је данас отворена канцеларија Конфиндустрије Србије, друга у Србији. Основана је са циљем да буде адреса за све за италијанске привреднике који у Србији траже пословне партнере.

Конфиндустрија Србија је основана са циљем да буде адреса за све за италијанске привреднике који у Србији траже пословне партнере и овај део Балкана препознају као интересантан за пословање. Да покрене и подржи иницијативе за пословну сарадњу, да садашњим и потенцијалним чланицама обезбеди све потребне информације о пословном амбијенту у Србији.

– Ми смо сигурна лука за све италијанске компаније у Србији али смо на располагању и локалним привредницима и фирмама које имају аспирацију да свој бизнис прошире на територији Италије – наводи Патризио Деи Тос, председник Удружења Конфиндустрија Србија.

Активности Конфиндустрије Србија усмерене су ка домаћој привредној заједници, која сарађује или има потребу да покрене сарадњу са партнерима у Италији.

– Канцеларија има два основна циља. Први је да служи фирмама које већ послују у Шапцу и пружимо им сваку врсту помоћи. Други је сваклако да доведемо још инвеститора – каже Симоне Аполлони, територијални представник за Западну Србију.

Канцеларија у Шапцу друга је у Србији после Београда. Атрактивност географског положаја, сарадња са градском управом, неки су од разлога који су италијанске партнере определили баш за ову локацију.

– Отварање канцеларије Конфиндустрије у Шапцу је велики подстицај за све италијанске фирме које послују на територији Шапца. Због доласка аутопута и брзе саобраћајнице и добрих услова које град нуди за привредна улагања, надам се да ће све више привредника како из Италије тако и из других држава доћи да послује у Шапцу – истиче др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Конфиндустрија Србија основана је 2012. године и данас броји око 170 фирми чланица. У свом пословању, ослања се на мрежу Конфиндустрије у Италији која броји више од 150 000 компанија, са преко 5 милиона запослених.

Славица Гајић

Фото: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар