fbpx

У Шапцу одржане Мале олимпијске игре, такмичило се више од 600 ђака (ГАЛЕРИЈА)

Школско окружно такмичење “Мале олимпијске игре” одржане су данас у хали „Зорка“ у Шапцу. На полигонима прилагођеним за ниже разреде основних школа надметали су се ученици од првог до трећег разреда. Свечаном отварању присуствовао је градоначелник Шапца, др Александар Пајић.

У препуној хали „Зорка“такмичило се више од 600 ђака, који су показали спретност и таленат на спортским полигонима. Такмичаре на паркету, са трибина бодрили су другари из клупа, а од дечијег навијања орила се читава дворана.

Манифестацију која за циљ има промоцију школског спорта и здравих животних навика, организовали су Спортски савез Шапца и Градска управа града Шапца. На свечаном отварању школарцима, њиховим учитељима и менторима обратио се градоначелник др Александар Пајић.

Хала “Зорка” угостила је ученике нижих разреда из 13 шабачких и школе из Бање Ковиљаче. Боје основаца бранила је укупно 51 екипа.

Бесплатна школица спорта „Расти здраво“, пројекат је који се реализује у школама, а прилагођен је ученицима нижих разреда.

Текст и фото: Марија Поповић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар