fbpx

У Шапцу обележен Међународни дан туристичких водича

У Шапцу је обележен Међународни дан туристичких водича представљањем и промовисањем водичког посла кроз тематску туру по старом језгру града. Гости Туристичке организације били су средњошколци и студенти туризма из Шапца.

Ученици средње Економске школе „Стана Милановић“ смера туристички техничар и студенти Академије струковних студија, Одсека за пољопривредне и пословне студије и туризам, посетили су и упознали се са радом Туристичке организације Шапца. Кроз тематску туристичку туру по старом градском језгру будућим туристичким радницима, представљањен је водички посао, кроз предавање дипломираног туризмолога и лиценцираног туристичкиг водича.
На који начин могу стечена знања кроз теориску наставу да примене и у пракси, после дужег времена имали су прилику ученици и студенти, а све због изостанка овакве врсте практичне наставе због епидемије

Светски дан туристичких водича обележава се у целом свету 21. фебруара. Међународна федерација удружења туристичких водича, са седиштем у Бечу, установила је овај дан далеке 1990. године и на тај дан туристички водичи су укључени у различита дешавања а најчешће је то управо вођење туристичких и пешачких тура.

Текст и фото: Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар