У Шапцу дуел ватерполо репрезентација Србије и Италије

(Фото: Оља Гавриловић)

Дуел ватерполо репрезентација Србије и Италије у оквиру првог кола Светске лиге одиграће се 18. јануара наредне године на Градском базену у Шапцу, потврђено је приликом данашње посете представника Ватерполо савеза Србије.

– Велика је част за наш град да буде домаћин врхунским репрезентацијама као што су наша и италијанска. Имао сам задовољство да угостим представнике Ватерполо савеза Србије и договоримо заједно са Ватерполо клубом Шабац детаље организације утакмице. Част и обавеза за нас као град, јер у последњих 30 година у Шапцу није организована ниједна такмичарска утакмица наше репрезентације у колективном спорту. Ми смо поносни на резултате и млађих категорија и сениора ВК Шабац и верујем да ће меч ватерполиста Србије и Италије бити почетак новог пута Србије ка трофеју у Светској лиги – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Репрезентација Србије други пут игра у Шапцу, али је ово први званични меч.

– Ватерполо клуб „Шабац“ је већ дуго пример добре организације, напретка и рада, а уз добар рад имају и одличне услове, који су на понос клубу, граду и Србији. Посета у Шапцу је већ свима позната и очекујемо да буде таква и против Италије, јер је у питању дерби где потпора са трибина може бити важна за успех. Уверен сам да ће Шабац бити добар домаћин. Играмо против светских шампиона, почиње нови циклус, са подмлађеном репрезентацијом, те је и резултатски важан дуел – истакао је генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан.

Градски базен био је одличан домаћин 17. јуна 2015. године на отварању реконструисаног објекта када су снаге одмерили репрезентативци Србије и Русије у припремном мечу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. С обзиром на ту чињеницу уз подршку Шапчана са трибина 18. јануара 2022. године очекује се одличан старт репрезентације Србије на путу ка још једном освајању Светске лиге.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар