У Петковици започети радови на реконструкцији нисконапонске мреже (ГАЛЕРИЈА)

Редовно електроснабдевање после реконструкције мреже имаће и становници Петковице. Улагање у села на територији града Шапца  наставиће се бројним инфраструктурним пројектима и у наредном периоду, истакао градоначелник др Александар Пајић.

У Месној заједници „Петковица“ данас су започети радови на комплетној реконструкцији нисконапонске мреже.

-Мештани су овде имали честе несташице електричне енергије, као и проблем са напоном. Стара мрежа иде по јако неприступачном терену што је знатно отежавало и одржавање те мреже. С обзиром да је и сама та мрежа била заиста у јако лошем стању, имале је ЛЧ уже које је јако малог пресека, данашњом реконструкцијом  ми ту мрежу измештамо поред пута. Стављамо нове бетонске стубове, провући ћемо и самоносиви кабловски сноп и прилагодићемо кућне прикључке  новој мрежи. Дужина ове мреже  је два и по километра. Вредност радова седам и по милиона динара. Оно што је битно да ће људи овде најзад имати квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом – рекао је Дејан Јовановић, директор Електродистрибуције Шабац.

Петковица, која је је последњих тридесетак година била заборављена од стране претходне власти, како кажу мештани, има потенцијал за развој с обзиром да ово поцерско село има добар подмладак и то око двеста деце различитог узраста.

– Ово за мештане Месне заједнице „Петковица“ значи много. Ово је од изузетног значаја  јер су мештани ове улице имали озбиљних проблема протеклих деценија. Нико није ни покушавао да реши наш проблем. Захваљујући  граду Шапцу и Српској напредној странци која нам је изашла у сусрет  и свесрдно нам помаже све ове године уназад шта рећи осим велико хвала – поручио је Владан Бајић, председник Савета МЗ „Петковица“.

С обзиром на вредност радова од  седам и по милиона динара у питању је велико инфраструктурно улагање града Шапца и државе, истакао је градоначелник др Александар Пајић.

– Село заиста има велики потенцијал и град Шабац заједно са Месном заједницом „Петковица“ жели да унапреди услове  у којима ће ови људи живети. Електродистрибуција та која је носилац посла, која финансира све ово. Град Шабац помаже  око имовинско-правних односа, легализације, односно давања сагласности за све ове радове. Заиста сам поносан што видим осмехе на лицима ових људи, што видим једно велико задовољство јер су људи са неверицом причали о овим стубовима, о нисконапонској мрежи, о томе да ће напокон имати  и стабилно и сигурно снабдевање. Трудимо се као нова грдаска власт да све оно што обећамо нашим суграђанима заиста и урадимо. Непостоји нити један пројекат који је на сеоском подручју обећан  нашим суграђанима  у претходних годину дана  а да није урађен. Желимо да оно по чему ћемо бити запамћени је да све оно што смо рекли и договорили  са саветима месних заједница  и урађено – додао је Пајић.

Захвални на реализацији овог пројекта од животног значаја за село мештани истичу да им је преко потребан лекар у Дому здравља, као и реконструкција Доома културе у коме би млади имали свој кутак за друштвена окупљања.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар