У наредном периоду још 2.500 нових радних места у просвети

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је данас, у разговору са представницима репрезентативних синдиката, да ће у наредном периоду бити расписани конкурси за запослење 2.500 људи у просвети на неодређено време.

Ружић је нагласио да овај племенити позив бирају посебни људи, који су свесни да је преношење знања нашој деци најбољи залог за будућност, истакавши ће Влада и ресорно министарство радити на побошљању положаја просветних радника.

Представници синдиката навели су да је од великог значаја да се спроведе реформа система плата или обезбеди њихово повећање.

Државни секретар Министарства финансија Саша Стевановић рекао је да се може очекивати краткорочно повећање плата у просвети, али и да је захваљујући дигитализацији финансијског система могуће боље сагледати и ефекте реформе.

У том контексту, све смо ближи одлуци да се крене са реформом, која не би угрозила достигнуте резултате у погледу БДП-а, рекао је Стевановић.

Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије и Славко Дерењ из УГСПР Независност.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар