У част Дана државности у Мишару положени венци на споменик Карађорђевим устаницима

Поводом обележавања Дана државности Србије, градоначелник Шапца др Александар Пајић положио је венац испред споменика Карађорђу и мишарским јунацима на Мишару. Пре полагања венаца, помен јунацима из Првог српског устанка служило је свештенство Епархије шабачке.

Сећање на славне датуме и догађаје који су определили историјски али и културни и национални идентитет, окупили су и ове године на Сретење бројне делегације испред споменика мишарским јунацима.

– Председнику Републике Србије Александру Вучићу, свим грађанима Србије и Шапца, честитам Дан државности. Карађорђе и мишарски јунаци морају бити део свести садашњих и будућих генерација, и водиља у очувању очување традиције – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Сретење – Дан државности Србије је државни празник који се празнује 15. и 16. фебруара, а установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу 1835. године издан и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав.

Текст и фото: Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар