fbpx

Тренинг центар у Шапцу добија још једну зграду

(Фото: Принтскрин)

Постојећи Тренинг центар у Центру за стручно усавршавање у Шапцу биће проширен изградњом нове зграде. Радове на анексу су обишли представници Управе града, градоначелник Шапца Александар Паић и председник Скупштине града Немања Пајић.

СЕЕД Степ III је пројекат који се надовезује на већ започете активности у Шапцу који је изабран као пилот пројекат овог програма. Обухвата изградњу капацитета локалног партнерства за запошљавање на плану подршке унапређењу стручног оспособљавања незапослених и подршке њиховом запошљавању. Практично, пројекат је реализација претходно урађене Стратегије развоја у складу са усвојеним локалним акционим планом запошљавања.

Пре недељу дана започета је изградња нове зграде – анекса Тренинг центра који делује у оквиру Центра за стручно усавршавање. Тенденција ширења активности односи се на подручје целог Мачванског округа са визијом развоја у модеран, регионални тренинг центар са разноврсним акредитованим програмима обуке.

Током провођења активности све информације, резултати, знања и технологије, као пример добре праксе Града Шапца, деле се и са осталим укљученим општинама из Републике Србије и региона. Обуке за незапослена лица финансирају се из Локалног акционог плана запошљавања за текућу годину.

Изградњу зграде Тренинг центра у Шапцу, површине бруто 308 метара квадратних на Летњиковцу, заједнички финансирају пројекат СЕЕД Степ III и Град Шабац.

Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар