fbpx

Светско првенство у фудбалу за шабачке ђаке

(Фото: Град Шабац)

Град Шабац јединствен је у Србији, јер једини има свој Мундијал. Данас је у сали Шабачке гимназије свечано отворено Чивијашко светско првенство у фудбалу за ученике седмог и осмог разреда основних школа са територије града Шапца. Дванест основних школа са преко 120 учесника данас ће се борити за титулу најбољих. Организатор ове манифестације је Спортски савез града Шапца, а покровитељ Град Шабац. Приликом свечаног отварања, градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да главни циљ Чивијашког светског првенства промоција спорта међу младима, али и дружење и подршка репрезентацији Србије у Катару.

„Светско првенство у фудбалу тренутно је један од најзначајнијих планетарних догађаја. За нас је ово, 22. по реду, Светско фудбалско првенство у Катару још значајније, јер учествује наш фудбалски национални тим, на чијем челу се налази фудбалска легенда Драган Стојковић Пикси. Да бисмо атмосферу из далеког Катара приближили и нашем граду, Спортски савез града Шапца под покровитељством Града Шапца, организовао је симболично Чивијашко светско првенство. Међу 12 екипа шабачких основних школа, подељених у националне тимове учесника правог Светског првенства, сви Шапчани данас имају прилику да уживају у фудбалској чаролији наших младих фудбалера.

Сигуран сам да ученицима ово такмичење посебно значи и да им је дало додатни подстрек да се баве фудбалом и спортом уопште. Такмичарски дух, дружење, подршка националном тиму Србије у Катару, све је то део данашњег Чивијашког светског првенства. Ово такмичење ће и младим фудбалерима остати у најлепшем сећању. Да тако буде, побринуо се Град Шабац поклонивши учесницима дресове и награде. Они који нису могли да оду у Катар, данас могу да уживају у Чивијашком светском првенству у Шапцу”, казао је градоначелник Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар