fbpx

Свети Сава у „Лазиној“ школи, домаћини славе ђаци

У Основној школи „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу пригодним програмом обележена је школска слава Свети Сава. Домаћини славе према традицији, и ове године били су ученици четвртог и осмог разреда.

И ове године у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, у свечаној Сали ОШ Лаза К Лазаревић обележена је школска слава Свети Сава уз ломљење колача и освештење славског жита. Прослави су присуствовали представници градске управе, наставници и ученици школе који су заједно припремили пригодан програм.

– Град Шабац много улаже у образовање. Желимо да покажемо да је у знању моћ и да су наша деца будућност града и Републике Србије. Трудимо се да обезбедимо врхунске услове за школовање како у граду, тако и на селу – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца и честитао свим ученицима и запосленим у образовним установама школску славу.

Уместо традиционалних приредби, другу годином за редом, припремљене су видео презентације и изложбе радова ученика школе.

Деца су припремила две презентације „Немањићи, династија љубави“ и обичај са ових простора – просидба на Светог Саву – навео је Игор Бошковић наставник верске наставе.

Школска слава обележена је у свим образовним установама на територији града програмима који су усаглашени са епидемијским мерама.

Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар