fbpx

Свечано отворен комплекс базена у Шапцу (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Новосаграђени комплекс базена – олимпијски, средњи и дечји синоћ је свечано отворен, а од данас је доступан купачима.

– Откад сам на функцији градоначелника Шапца, завршен је најлепши капитални пројекат за наше грађане финансиран средствима из буџета града. Коначно, бројни Шапчани ће у летњим месецима имати прилику да дане одмора или слободног времена проведу у свом граду, без потребе да путују на друге локације изван Шапца – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Он је рекао да је ломплекс отворених базена био један од приоритета нове градске власти, као и да је град ове величине, али и град ватерполо шампиона, дуги низ година осећао потребу за оваквим комплексом.

– Данас, када су они завршени, грађанима Шапца и околине предајемо на коришћење олимпијски, мали и беби базен. Поред ова три базена, изграђена је и трибина са 850 седећих места, простор за свлачионице и помоћне просторије, оставе за реквизите, просторије за запослене, санитарни чворови и тушеви, осветљење са унутрашњом и спољашњом расветом, подводно осветљење, једном реченицом, све оно што је потребно да ови базени испуне све домаће и међунарадне такмичарске стандарде, а такође и свим рекреативцима пруже максималан квалитет, безбедност и уживање – навео је Пајић.

Градоначелник је нагласио да је захваљујући стабилности буџета града, који је највећи у историји, овај капиталан пројекат за Град Шабац завршен без иједног динара задужења.

– Брижљиво водимо рачуна о буџету града уз уважавање потреба својих суграђана. Надам се да ће Шабац врло брзо имати повода за слична окупљања када се буде обележавао завршетак неког другог значајаног инфраструктурног пројекта за град. Пред нама је доста заједничког рада, али то је наша обавеза и дужност којом испуњавамо обећање да од Шапца направимо град будућности за све његове грађане – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У плану је да олимпијски базен током зимског периода буде покривен балоном како би могао да буде отворен за посете.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар